Τούρτα καραμέλα-πορτοκάλι !





Υλικά:

  • 1 κονσέρβα φυτική σαντιγί
  • 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κάψουλες άρωμα βανίλια
  • 2 φάκελοι topping σιρόπι καραμέλα
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος full fat
  • 2 κουτ.γλ. άχνη ζάχαρη

Για το παντεσπάνι:

  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζ.τσ. ζάχαρη
  • 2 κούπες φαρίνα κόκκινη
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  • 1/2 φλιτζ.τσ. γάλα

Για το γαρνίρισμα

  • τρούφα σοκολάτας
  • πορτοκάλι κομμένο σε ροδέλες και κομματάκια
  • μπισκότα πορτοκαλιού

Για το σιρόπι:

  • 1 φλιτζ.τσ. γάλα φρέσκο
  • 1 κουτ.σ. ουίσκι



Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: Χτυπάμε καλά στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, το χυμό, το γάλα και τέλος τη φαρίνα κοσκινισμένη μέχρι να γίνει πηχτός χυλός. Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί ή ταψί με στρωμένη λαδόκολλα. Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180' βαθμούς για 25 λεπτά περίπου. Βγάζουμε απ' το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα με μεγάλο κοφτερό μαχαίρι το χωρίζουμε σε 2 μέρη.
  2. Ανακατεύουμε τα υλικά για το σιρόπι και εμποτίζουμε τα παντεσπάνι.
  3. Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να διπλασιαστεί. Τη χωρίζουμε σε δύο επιμέρους μπολ. Στο ένα μπολ προσθέτουμε τον ένα φάκελο topping καραμέλα κι ανακατεύουμε και στο άλλο μπολ το ζαχαρούχο γάλα και τις βανίλιες.
  4. Γεμίζουμε ενδιάμεσα στα 2 παντεσπάνι τη λευκή κρέμα και ρίχνουμε και μερικά κομματάκια πορτοκαλιού.
  5. Απλώνουμε εξωτερικά και στο πλάι την κρέμα με την καραμέλα.
  6. Περιχύνουμε προσεκτικά στην επιφάνεια της τούρτας μας τον άλλο φάκελο topping.
  7. Χτυπάμε την κρέμα γάλατος με την άχνη σε σφιχτή σαντιγί και γαρνίρουμε την τούρτα μας με κορνέ.
  8. Πασπαλίζουμε με την τρούφα και στολίζουμε τα πλαϊνά με τα μπισκότα και τις ροδέλες πορτοκαλιού.
  9. Βάζουμε την τούρτα μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες πριν το σερβίρισμα! ! !



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις