Πασχαλινά κουλούρια μοσχοβολιστά ( κουλούρια της Λαμπρής) ! ! !

Κάθε χρόνο Μ.Τρίτη συνήθιζε η μαμά μου να πλάθει τα πασχαλινά μας κουλουράκια...Τα 2 τελευταία χρόνια όμως τα ετοιμάζω εγώ συνεχίζοντας τη "μικρή μας παράδοση"!!!!!
Πριν λίγη ώρα λοιπόν κι εγώ τα ξεφούρνισα, ακολουθώντας την υπέροχη και απλούστατη συνταγή της..
Το αποτέλεσμα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και σας το παρουσιάζω με μεγάλη υπερηφάνεια!!!!!!


Εύχομαι σε όλους σας Καλή Ανάσταση!!!!!!








Υλικά για περίπου 70 τραγανά κουλούρια

  • 250 γρ. φρέσκο βούτυρο ανάλατο σε θερμ.δωματίου (χρησιμοποιώ L**ak) κομμένο σε κύβους
  • 700 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/3 κούπας γάλα
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 αυγά
  • 3 κάψουλες άρωμα βανίλια
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτ.γλ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ
  • 1 κοφτό κουτ.γλ. σόδα μαγειρική

Για την επάλειψη

  • 1 αυγό χτυπημένο
  • ζάχαρη κρυσταλλική για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
  1. Στο μίξερ, χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να γίνουν κρέμα και να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα, το αλάτι, το μπέικιν, το γάλα και τη σόδα.
  3. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια μέχρι η ζύμη να γίνει σφιχτή και να μην σπάει.
  4. Πλάθουμε κουλουράκια σε στριφτές πλεξούδες, στεφανάκια ή ό,τι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψιά με λαδόχαρτο με κάποια απόσταση μεταξύ τους.
  5. Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
  6. Ψήνουμε στον αέρα στου φούρνου στους 170-175 βαθμούς για 20 λεπτά το κάθε ταψί ή έως ότου πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  7. Αφήνουμε να κρυώσουν και φυλάμε σε κουτί που σφραγίζει αεροστεγώς!!!






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις