Ο μπουφές των γεννεθλίων μου! ! !

Όπως σας είπα και στην ακριβώς από κάτω ανάρτησή μου, φέτος ετοίμασα απλά πραγματάκια αλλά πολύ νόστιμα αν κρίνω ότι ελάχιστα από αυτά απέμειναν στις πιατέλες!!!

Ιδού!

1)Λουκανικάκια κοκτέιλ:



Υλικά: 1 συσκευασία λουκανικάκια τύπου Φρανκούρτης, 10 φέτες μπέικον κομμένες στα 2, μουστάρδα.

Εκτέλεση:Τυλίγουμε κάθε λουκανικάκι με ένα κομμάτι μπέικον. Τοποθετούμε κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο μέσα σε ελαφρά λαδωμένο ταψί. Περνάμε με λίγη μουστάρδα και απλώνουμε ελαφρά με ένα πινέλο. Ψήνουμε στους 180' βαθμούς στις αντιστάσεις του φούρνου για 20' λεπτά.

2)Πίτσα αφράτη:



Υλικά: (Ζύμη) 1 φακελάκι ξηρή μαγιά, 4 κουτ.σ. ελαιόλαδο, 1 πρέζα αλάτι, 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό, 2 κουτ.σ. γάλα, 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα ζάχαρη, 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. (Γέμιση) Ψιλοκομμένο μπέικον, ψιλοκομμένη ντομάτα, τυρί ρεγκάτο τριμμένο, κέτσαπ και μουστάρδα (σε ίσια αναλογία τα 2 τελευταία).

Εκτέλεση: Διαλύουμε στο λάδι τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα ρίχνουμε σε ένα μεταλλικό μπολ. Ρίχνουμε το νερό και το γάλα κι ανακατεύουμε με κουτάλι. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει το ζυμάρι μας μαλακό. Το μαζεύουμε σε μπάλα, σκεπάζουμε καλά το μπολ με νωπή βαμβακερή πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί περίπου 30' ώρα (εγώ το άφησα πάνω στο μάτι της κουζίνας και ρύθμισα τη θερμοκρασία στο 1.5 σε σκάλα 3 βαθμών). Έπειτα λαδώνουμε ελαφρώς μια λαμαρίνα και ανοίγουμε το ζυμάρι με τα χέρια. Στη συνέχεια αλείφουμε τη μουστάρδα και την κέτσαπ και ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε στο φούρνο στους 180' βαθμούς στις αντιστάσεις για 30' ώρα και.....θα βγει μια  υπέροχη αφράτη πίτσα που δεν θα μείνει ούτε κομμάτι!!!


3) Γόνδολες με τουρσί


Υλικά: 1 συσκευασία μακρόστενα ψωμάκια για σάντουιτς (τα γνωστά ημίγλυκα), ζαμπόν σε φέτες, καροτάκι τουρσί, πίκλες, μουστάρδα, βούτυρο.

Εκτέλεση: Κόβουμε τα ψωμάκια κατά μήκος και αλείφουμε με λίγο βούτυρο. Απλώνουμε το ζαμπόν, τις πίκλες και το καροτάκι και περνάμε με λίγη μουστάρδα επιφανειακά.

4)Μπόμπα με τονοσαλάτα


Υλικά: (Για την τονοσαλάτα) 1 μεγάλη κονσέρβα τόνο σε λάδι, 1 μέτριο κρεμμύδι, άνηθος ψιλοκομμένος, 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, πιπέρι. Υπόλοιπα υλικά: 1 μικρή συσκευασία ψωμί για τοστ (ταιριάζει και ολικής), μαγιονέζα.

Εκτέλεση: Χτυπάμε ελαφρά στο μούλτι τον τόνο μαζί με το λάδι, το κρεμμύδι,τον άνηθο και το αλατοπίπερο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Φτιάχνουμε σαντουιτσάκια αλείφοντας τη μία πλευρά κάθε φέτας με λίγη μαγιονέζα και τις υπόλοιπες με λίγη τονοκασαλάτα. Συναρμολογούμε σε πύργο.

5)Μπόμπα με μορταδέλα και μουστάρδα
Υλικά:1 μικρή συσκευασία ψωμί για τοστ, μορταδέλα σε φέτες, τυρί γκούντα σε φέτες, μαγιονέζα, μουστάρδα.

Εκτέλεση: Αλείφουμε τις μισές φέτες με μουστάρδα, τις άλλες μισές με μαγιονέζα και απλώνουμε ενδιάμεσα τις φέτες μορταδέλα και τυριού. Ενώνουμε σε σάντουιτς και σχηματίζουμε πύργο.

6)Γαριδο-ρώσικη σαλάτα




Υλικά: 1/2 σακούλα γαρίδες αποφλιωμένες τις μικρότερες σε μέγεθος, 1/2 σακούλα ανάμεικτα κατεψυγμένα λαχανικά, 1 βάζο μαγιονέζα, 1 κουτ.σ. μουστάρδα, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι-πιπέρι.
Εκτέλεση: Βράζουμε τα λαχανικά για 10 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ομοίως και τις γαρίδες. Αφού πλέον είναι όλα κρύα, τα ανακατεύουμε όλα μαζί με τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το λάδι και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί η σαλάτα μας.

7)Μεζεδάκι με ντομάτα και σαλάμι αέρος

Αυτά λοιπόν για φέτος! Απλά αλλά νόστιμα κι εύκολα. Και του χρόνου να με χαίρεστε!!!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις