Γίνετε μέλος του blog μας

Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Φοντάν καραμελωμένων πορτοκαλιών! ! !

Χριστός Ανέστη!!!
Ελπίζω να είστε καλά όλοι σας και φέτος η Ανάσταση να γέμισε με φως τη ζωής σας!!!


Σήμερα σας παρουσιάζω ένα πανεύκολο γλυκάκι, ό,τι πρέπει για κέρασμα και πολύ αγαπημένο....






Υλικά:

  • 3 μικρά πορτοκάλια
  • 200 γρ.ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 ml νερό

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε να βράσουν η ζάχαρη και το νερό για περίπου με 8' λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  2. Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια μας και τα κόβουμε στη μέση όπως είναι με το φλούδι τους.
  3. Αφαιρούμε τις κεντρικές ίνες και όσο το δυνατόν γίνεται τα κουκούτσια. Κόβουμε σε λεπτά φετάκια.
  4. Βουτάμε  τα φετάκια μέσα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε τουλάχιστον 5-6 ώρες ώστε να τραβήξουν και να καλυφθούν καλά με το σιρόπι.
  5. Βγάζουμε προσεχτικά τα φετάκια από το σιρόπι και τα αφήνουμε σε σχάρα ή αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσουν!
  6. Φυλάσσουμε σε μπολ καλυμμένα με διαφανή μεμβράνη!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας