Γίνετε μέλος του blog μας

Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012

Αγκινάρες αλά πολίτα ! ! !

Η συνταγή είναι του μπαμπά μου παρακαλώ, ο οποίος λατρεύει τις αγκινάρες και με έμαθε να τις φτιάχνω κι εγώ.



Υλικά:
8 αγκινάρες
4 πατάτες κομμένες σε χοντρούς κύβους
4 καρότα κομμένα σε κύβους
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ματσάκι άνηθος
χυμός από 3 μεγάλα λεμόνια + 2 επιπλέον λεμονόκουπες
λίγο αλεύρι
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  1. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα σκληρά εξωτερικά φύλλα τους, τις κόβουμε στη μέση και με ένα μικρό κουταλάκι ή ειδικό εργαλείο αφαιρούμε από μέσα τα χνούδια. Τις αλείφουμε με τις λεμονόκουπες και τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
  2. Σε καυτό ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν και ρίχνουμε και τον άνηθο. Προσθέτουμε τα καρότα και καλύπτουμε με νερό. Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια τοποθετούμε τις αγκινάρες τη μία δίπλα στην άλλη και περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα χυμού λεμονιού. Κλείνουμε πάλι την κατσαρόλα και αφήνουμε σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία για περίπου 1/2 ώρα να μαγειρευτούν.
  4. Ανοίγουμε το καπάκι, ρίχνουμε τις πατάτες και αφήνουμε περίπου 15' λεπτά να μαλακώσουν κι αυτές.
  5. Διαλύουμε τον υπόλοιπο χυμό μας σε λίγο αλεύρι και περιχύνουμε με το ζωμό που φτιάξαμε σείοντας την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού. Σε 2 λεπτάκια το φαγητό μας είναι έτοιμο.
  6. Σερβίρουμε ιδανικά με τυρί φέτα!!!!

Καλή σας όρεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας