Γίνετε μέλος του blog μας

Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

Κοτόπουλο σαγανάκι ! ! !

Πανεύκολο, απλό και πολύ γρήγορο!!!






Υλικά:

  • 2 φιλέτα στήθη κοτόπουλο κομμένα σε μικρά κομματάκια
  • 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κουτ.σ. βούτυρο (εγώ χρησιμοποιώ με γιαούρτι)
  • 1 κουτ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 1/2 κούπα ρεγκάτο τριμμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση:

  1. Αλατοπιπερώνουμε τα κομματάκια κοτόπουλου.
  2. Λιώνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο, ανακατεύουμε τη μουστάρδα και σοτάρουμε τα κομματάκια κοτόπουλου μέχρι να αλλάξουν χρώμα. 
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Λίγο πριν εξατμιστούν τα υγρά προσθέτουμε τη μισή ποσότητα τυριού και ανακατεύουμε να πάει παντού.
  5. Τέλος πασπαλίζουμε και την επιφάνεια του κοτόπουλου με το υπόλοιπο τυρί να λιώσει και τρίβουμε λίγο επιπλέον πιπέρι!!!

Σερβίρεται ζεστό!!!


ΣΗΜ.:Η μουστάρδα μπορεί να αντικατασταθεί με λίγη κέτσαπ, ιδανικά αρωματική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας