Κέικ "Μαρμπρέ" με γλάσο σοκολάτας ! ! !




Υλικά:

  • 4 αυγά
  • 200 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος σε θερμ.δωματίου
  • 2 κάψουλες βανίλια
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. γάλα
  • χυμός 1 πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  • 1 πακέτο περίπου αλεύρι απ
  • 6 κουτ.σ. κακάο άγλυκο
  • 3 κουτ.σ. νερό

Για την επικάλυψη:

  • σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 κουτ.σ. άχνη ζάχαρη
  • τρίμματα σοκολάτας γάλακτος

Εκτέλεση:

  1. Σε μια λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το χυμό,το γάλα, το ξύσμα, τις βανίλιες και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει πηχτός ο χυλός. 
  2. Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένη φόρμα το 1/2 μείγμα. Κρατάμε 6 κουτ.σ. από το υπόλοιπο και το ανακατεύουμε καλά με το κακάο και το νερό. Περιχύνουμε πάνω από το λευκό μείγμα και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο από πάνω τους.
  3. Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε απαλά τα μείγματα μέσα στη φόρμα για να γίνουν νερά στο εσωτερικό.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς τον αντιστάσεων για 3/4 της ώρας, χωρίς να τον ανοίξουμε ενδιάμεσα, διαφορετικά θα ξεφουσκώσει.
  5. Μόλις περάσει ο χρόνος ψησίματος και βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμο το κέικ μας, βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Λιώνουμε σε μπεν-μαρί η στο φούρνο μικροκυμάτων τη σοκολάτα, ανακατεύουμε με την άχνη και με μια σπάτουλα γλασάρουμε το γλυκό μας.
  7. Πασπαλίζουμε με τη σοκολάτα γάλακτος....και
  8. τη συνέχεια τη γνωρίζετε....!!!!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις