Γίνετε μέλος του blog μας

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

Πίτα με σανγκουίνια!!!!

...ή αλλιώς πορτοκαλόπιτα από άλλη ράτσα!!!




Υλικά:
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας 
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
  • 1 φλιτζ.τσ. ηλιέλαιο
  • 1 φλιτζ.τσ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 2 κάψουλες βανίλια
  • 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • χυμός από 1πορτοκάλι σαγκουίνι
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι σαγκουίνι

Για το σιρόπι:

  • 1 φλιτζ.τσ. ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζ.τσ. νερό
  • χυμός από 1/2 πορτοκάλι σαγκουίνι
  • 1-2 φλουδίτσες σαγκουινιού

Για το γαρνίρισμα:
  • φέτες 1 σαγκουινιού



Εκτέλεση:

  1. Με το μίξερ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το χυμό, το μπέικιν, το ξύσμα και τις βανίλιες. 
  2. Κόβουμε με τα χέρια σε μικρά κομματάκια τα 2/3 της ποσότητας των φύλλων και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μείγμα που ετοιμάσαμε. Κρατάμε ολόκληρα τα υπόλοιπα φύλα.
  3. Αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο ένα ταψί ή πυρέξ, στρώνουμε τα ολόκληρα φύλα λίγο σουρωμένα (συνήθως είναι 2) αφού απλώσουμε ενδιάμεσά τους λίγο από το μείγμα.
  4. Αδειάζουμε όλο το υπόλοιπο μείγμα απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
  5. Τοποθετούμε τις φετούλες πορτοκαλιού πιέζοντάς τες ελαφρώς στην επιφάνεια του γλυκού.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς για 20-30 λεπτά μέχρι να κάνει κρούστα και να ροδίσει.
  7. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά του για 5-6 λεπτά. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό και μόλις το γλυκό μας ψηθεί περιχύνουμε!!!

Ονειρεμένο!!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας