Γίνετε μέλος του blog μας

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Τυρο-καροτο-ελιόπιτα πατσαβουριαστή! ! !

....το κάτι άλλο!!!!





Υλικά:
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας (εγώ προτιμώ νωπό)
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 400 γρ. φέτα θρυμματισμένη (όχι πολύ πικάντικη)
  • 200 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 10 ελιές καλαμών ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ελάχιστο αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • λίγο γάλα

Εκτέλεση:
  1. Ανακατεύουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με τα καρότα κι έπειτα προσθέτουμε και τα τυριά.
  2. Ρίχνουμε μέσα τις ελιές, το αυγό, το αλατοπίπερο και 2 κουτ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί και στρώνουμε 4 φύλλα αφού πρώτα τα λαδώσουμε κι αυτά ενδιάμεσα.
  4. Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα γέμισης, απλώνουμε από πάνω άλλα δύο λαδωμένα φύλλα κι έπειτα συνεχίζουμε με την υπόλοιπη γέμιση.
  5. Μαδάμε σε μικρά κομματάκια τα φύλλα που έχουν απομείνει και τα στρώνουμε στην επιφάνεια να σκεπάζουν την πίτα μας προσέχοντας να μην υπάρχουν κενά Γυρνάμε προς τα μέσα τα φύλλα που περισσεύουν.
  6. Σε ένα μπολ χτυπάμε 1/2 ποτήρι γάλα μαζί με 1 κουτ.σ. ελαιόλαδο και αλείφουμε προσεχτικά με ένα πινέλο τα θρυμματισμένα φύλλα για να κολλήσουν.
  7. Πασπαλίζουμε λίγο τυρί ρεγκάτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για 30' ΄λεπτά ή έως ότου πάρει ωραίο ρόδινο χρώμα!!!!
  8. Σερβίρεται χλιαρή ή και κρύα!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας