Γίνετε μέλος του blog μας

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

Φασολάκια..σουφλέ ! ! !

Ναι ναι, όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο το έφτιαξα και μάλιστα βγήκε ονειρεμένο.
Στην ουσία μοιάζει με μουσακά κατά κάποιο τρόπο, μόνο που δεν περιέχει καθόλου κιμά.
Κρατάει το "λαδερό" του χαρακτήρα ενώ ταίριαξε απίστευτα με την μπεσαμέλ!!!

 
Ορίστε το αποτέλεσμα:

 
 

 
Υλικά:
  • 1 κιλό φασολάκια πλατιά
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτί ψιλοκομμένα ντομματάκια σε χυμό
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • αλάτι-πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 2 πατάτες ελαφρώς βρασμένες και κομμένες σε ροδέλες

 
Για την μπεσαμέλ
  • 7-8 κουτ.σούπας αλεύρι
  • 4 κουτ.σούπας φυτίνη ή βούτυρο
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 3 αυγά
  • αλάτι-πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού τυρί τριμμένο γκούντα και γραβιέρα
 
Εκτέλεση:
  1. Βράζουμε τα φασολάκια (όχι τελείως για να μη λιώσουν), σουρώνουμε και έπειτα ρίχνουμε τα ντοματάκια με το χυμό τους, το κρεμμύδι με το σκόρδο, τα καρυκεύματα και λίγο ελαιόλαδο. Συμπληρώνουμε με 1 ποτήρι νερό κι αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να δέσουν και να πιουν τα υγρά τους.
  2. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα τα φασολάκια.
  3. Συνεχίζουμε με τις πατάτες ακουμπισμένες καλά μεταξύ τους. Εάν μας έχει μείνει σάλτσα απ' τα φασολάκια ραντίζουμε τις πατάτες.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι ταρράζοντας να γίνει ψίχουλα, προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά χτυπημένα, το αλατοπίπερο και μπαχάρι εάν θέλουμε. Χτυπάμε με δυνατά για να μη σβολιάσει.
  5. Απλώνουμε την μπεσαμέλ πάνω  από τις πατάτες και πασπαλίζουμε με τυριά.
  6. Ψήνουμε στις αντιστάσεις του φούρνου στους 180' βαθμούς για 3/4 της ώρας μέχρι να ροδίσει το φαγητό μας!!!!
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας