Γίνετε μέλος του blog μας

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

Τα γεμιστά...αλλιώς!!!

Μια υπέροχη παραλλαγή η οποία έγινε περίπου στην τύχη, αλλά που το αποτέλεσμα δεν ήταν καθόλου τυχαίο!!!!!




Υλικά:

  • 5 μεγάλες ντομάτες σφιχτές
  • 5 πράσινες πιπεριές
  • 1 μέτρια μελιτζάνα ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ.σ. κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 1 κουτ.γλ. κοφτό ζάχαρη
  • 2 πρέζες κανέλα
  • αλάτι-πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε, σκουπίζουμε και αδειάζουμε την ψίχα απ' τις ντομάτες και ξεσποριάζουμε τις πιπεριές. Κρατάμε στην άκρη και πολτοποιούμε. Αναποδογυρίζουμε τα ανοιγμένα λαχανικά ώστε να στραγγίξουν. Τοποθετούμε σε ταψί και ρίχνουμε λίγη ζάχαρη στο εσωτερικό τους. Κρατάμε τα καπάκια τους.
  2. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε καυτό ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο. Έπειτα σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη μελιτζάνα, το καρότο, την ψίχα των λαχανικών που πολτοποιήσαμε, τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλατοπίπερο και συμπληρώνουμε με 2/3 ποτηριού νερό. Αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να μαγειρευτεί η γέμιση και να πιει όλα τα υγρά.
  3. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε και τη μισή ποσότητα τυριού. 
  4. Γεμίζουμε τα λαχανικά μας με μια ποσότητα γέμισης και κλείνουμε με τα καπάκια τους.
  5. Αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
  6. Ψήνουμε στις αντιστάσεις του φούρνου στους 180' βαθμούς μέχρι να ψηθούν ομοιόμορφα τα λαχανικά μας!!!

2 σχόλια:

  1. Ποιες παραλλαγές μου λες τώρα; Παίρνω το ταψί και φεύγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχαχαχαχα όλο δικό σας! Σας το χαρίζω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας