Γίνετε μέλος του blog μας

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Κρέπες αλμυρές πανεύκολες!!!!




Υλικά:
Για τη ζύμη
  • 1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 1/2 κούπα γάλα φρέσκο
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
  • τυρί γκούντα τριμμένο
  • μορταδέλα σε φέτες
  • βούτυρο
  • ντομάτα ψιλοκομμένη
  • γάλα
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:
  1. Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη ή με μίξερ χειρός το αυγό μαζί με το γάλα, το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να γίνει χυλός.
  2. Σε ένα τηγάνι που που θα έχει ζεσταθεί καλά  αβουτύρωτο ρίχνουμε από 2 κουταλιές μείγματος, κουνάμε καλά και απότομα ώστε να πάει παντού και αφήνουμε να ψηθεί η κάθε κρέπα μας και να ροδίσει και από τις 2 μεριές γυρίζοντάς τες κατ΄τον γνωστό τρόπο.
  3. Αφού τελειώσουμε με τις βάσεις, γεμίζουμε με τα υλικά μας και τοποθετούμε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί τη μία δίπλα στην άλλη σφιχτά.
  4. Περιχύνουμε με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με΄επιπλέον τυρί για να κάνουν κρούστα.
  5. Ψήνουμε στο φούρνο στον αέρα στους 170' βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά!
  6. Απολαμβάνουμε ζεστές!

ΣΗΜ: Εάν αντικαταστήσουμε στο μείγμα το αλάτι με 1 κουτ.γλ. ζάχαρη και 1 κάψουλα βανίλια τότε μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχες γλυκές κρέπες με τα υλικά τις αρεσκείας μας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας