Μανέστρα με κιμά ! ! !
Αυτό το φαγητό το λατρεύω, αν και είχα καιρό να το φτιάξω. Είναι εύκολο, νόστιμο και εξαιρετικά..."ευκολοφάγωτο''!
Ορίστε:
Υλικά:
Εκτέλεση:
Ορίστε:
Υλικά:
- 1 πακέτο κριθαράκι χονδρό
- 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια σε χυμό
- 1/2 κουτ.γλ. κανέλα
- 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί ξηρό
- αλάτι-πιπέρι
- 1 κουτ.γλ. κοφτό σκόνη σκόρδου/1 σκελίδα ψιλοκομμένη
- ελαιόλαδο
- τριμμένη γραβιέρα
Εκτέλεση:
- Σε ζεστό ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει. Εάν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο σκόρδο το τσιγαρίζουμε κι αυτό μαζί.
- Καβουρντίζουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τα ντοματάκια με το χυμό τους, τα καρυκεύματα και τη σκόνη σκόρδου εάν την επιλέξουμε τελικά. Συμπληρώνουμε με 1 ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα του κιμά. Ανακατεύουμε κατά .διαστήματα Η σάλτσα μας θέλουμε να κρατήσει λίγα υγρά και να μην χυλώσει τελείως.
- Βράζουμε το κριθαράκια αλ ντέντε σύμφωνα με τις οδηγίες, σουρώνουμε κι έπειτα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί σάλτσα και κριθαράκι.
- Μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένο πυρέξ η ταψί, απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλο το ταψί και πασπαλίζουμε με μπόλικο τυράκι.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα στο φούρνο για 20' λεπτά στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων. Απολαμβάνουμε ζεστό , και αν μας αρέσει με επιπλέον τυρί τριμμένο!!!
Η μαμά μου μας το έφτιαχνε όταν περίσευε κυμάς από την προηγούμενη μέρα. Πράγματι είναι πολύ ωραίο φαγητό!
ΑπάντησηΔιαγραφή