Μανέστρα με κιμά ! ! !

Αυτό το φαγητό το λατρεύω, αν και είχα καιρό να το φτιάξω. Είναι εύκολο, νόστιμο και εξαιρετικά..."ευκολοφάγωτο''!


Ορίστε:




Υλικά:

  • 1 πακέτο κριθαράκι χονδρό
  • 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια σε χυμό
  • 1/2 κουτ.γλ. κανέλα
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί ξηρό
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουτ.γλ. κοφτό σκόνη σκόρδου/1 σκελίδα ψιλοκομμένη
  • ελαιόλαδο
  • τριμμένη γραβιέρα 

Εκτέλεση:
  1. Σε ζεστό ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει. Εάν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο σκόρδο το τσιγαρίζουμε κι αυτό μαζί.
  2. Καβουρντίζουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Προσθέτουμε τα ντοματάκια με το χυμό τους, τα καρυκεύματα και τη σκόνη σκόρδου εάν την επιλέξουμε τελικά. Συμπληρώνουμε με 1 ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα του κιμά. Ανακατεύουμε κατά .διαστήματα Η σάλτσα μας θέλουμε να κρατήσει λίγα υγρά και να μην χυλώσει τελείως.
  4. Βράζουμε το κριθαράκια αλ ντέντε σύμφωνα με τις οδηγίες, σουρώνουμε κι έπειτα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί σάλτσα και κριθαράκι.
  5. Μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένο πυρέξ η ταψί, απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλο το ταψί και πασπαλίζουμε με μπόλικο τυράκι.
  6. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα στο φούρνο για 20' λεπτά στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων. Απολαμβάνουμε ζεστό , και αν μας αρέσει με επιπλέον τυρί τριμμένο!!!

Σχόλια

  1. Η μαμά μου μας το έφτιαχνε όταν περίσευε κυμάς από την προηγούμενη μέρα. Πράγματι είναι πολύ ωραίο φαγητό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις