Γίνετε μέλος του blog μας

Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Γαριδομακαρονάδα ! ! !





Υλικά:

  • 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες (μικρές ή μεσαίου  μεγέθους)
  • 1 κουτί ντοματοχυμός
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 2 πρέζες κανέλα
  • αλάτι-πιπέρι
  • 5 κουτ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί
  • σπαγγέτι Νο 6

Εκτέλεση:

  1. Ξεβγάζουμε και στραγγίζουμε καλά τις γαρίδες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διαφανή. Έπειτα ρίχνουμε τις γαρίδες ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά να σοταριστούν κι αυτές και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το περισσότερο.
  2. Προσθέτουμε το ντοματοχυμό, λίγο νερό, το μαϊντανό, τα καρυκεύματα και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να βράσουν και να δέσει η σάλτσα.
  3. Βράζουμε "αλ ντέντε" τα ζυμαρικά, στραγγίζουμε και όπως είναι αβουτύρωτα τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε.
  4. Εάν θέλουμε σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο!!!
  5. Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας