Γίνετε μέλος του blog μας

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Μελιτζάνες "γόνδολες" ! ! !






Υλικά:

  • 5 μεγάλες μελιτζάνες
  • 1 κουτάκι κονκασέ σε χυμό
  • 1 ποτήρι ντοματοχυμός
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • φέτα θρυμματισμένη
  • 1/2 κούπα τυρί κίτρινο τριμμένο
  • 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
  • ζάχαρη
  • αλάτι-πιπέρι
  • ρίγανη 
  • κανέλα
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες μακρόστενες, τις βάζουμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί, τις ραντίζουμε με λίγο λάδι και της ψήνουμε για 15' λεπτά μόνες τους στο φούρνο.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κονκασέ μαζί με το ντοματοχυμό, 1/2 κουτ.γλ. κανέλα, αλάτι-πιπέρι, 1 κουτ.γλ. ζάχαρη, 1 κουτ.σ. ελαιόλαδο και 1 1/2 φλιτζ. νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει και να δέσει η σάλτσα σε χαμηλή φωτιά.
  3. Βγάζουμε τις μελιτζάνες απ' το φούρνο, απλώνουμε μια στρώση στο ταψί, περιχύνουμε με τη μισή δόση σάλτσας που ετοιμάσαμε, 1 χούφτα φέτα θρυμματισμένη, τις ροδέλες ντομάτας, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λίγο μαϊντανό και λίγο αλατοπίπερο. Συνεχίζουμε στρώνοντας από πάνω τις υπόλοιπες μελιτζάνες, την υπόλοιπη σάλτσα, 1 χούφτα ακόμη φέτα, λίγο μαϊντανό, ρίγανη και το κίτρινο τυρί. Τέλος ραντίζουμε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο.
  4. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180΄βαθμούς στις αντιστάσεις για 20-30 λεπτά!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας