Γίνετε μέλος του blog μας

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Σοκολατόπιτα νηστίσιμη ! ! !










Υλικά:
  • 3 φλιτζ. αλεύρι απ
  • 1 φλιτζ. νερό
  • 1/2 φλιτζ. αραβοσιτέλαιο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 5 γεμάτες κουταλιές κακάο άγλυκο κοσκινισμένο
  • 1 κοταλιά σ. ξύδι
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 κουτ.σ. μαγειρική σόδα
  • ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • ζάχαρη άχνη
Για το σιρόπι:

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 1/2 κούπα νερό
  • 3 κοτ.σ. κακάο
  • 1-2 φλούδες πορτοκαλιού

Για το γλάσσο:

  • 2 κουτ.σ. βούτυρο φυτικό
  • 2 κουτ.σ. κακάο άγλυκο
  • 2 κουτ.σ. άχνη ζάχαρη





Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο, τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
  2. Διαλύουμε μέσα στο νερό τη σόδα και το ρίχνουμε στο μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το λάδι, το ξύσμα και το ξύδι και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει σκούρο το μείγμα και να σφίξει (εάν θέλουμε ρίχνουμε μέσα νιφάδες σοκολάτας)
  4. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 180' βαθμούς για 3/4 της ώρας. Βγάζουμε απ' το φούρνο και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
  5. Βραζουμε τα υλικά του σιροπιού για 3-4 λεπά και περιχύνουμε το γλυκό μας αφού το έχουμε κόψει σε κομμάτια. Αφήνουμε να το τραβήξει καλά μέχρι μέσα.
  6. Λιώνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο και ανακατεύουμε μαζί και το κακάο με την άχνη.
  7. Απλώνουμε το γλάσσο πάνω από το γλυκό, επιμένοντας στις σγκοπές κα....έτοιμο!!!!
ΣΗΜ: Μπορείται πάνω από το γλυκό να πασπαλίσετε ξύσμα πορτοκαλιού για έξτρα άρωμα ή ξηρούς καρπούς (στο συγκεκριμένο γλυκάκι έτριψα λίγα αμύγδαλα)!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας