Γίνετε μέλος του blog μας

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Πατάτες φούρνου με ντομάτα ! ! !



Υλικά:

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
  • 1 1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • ρίγανη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • νερό

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Τις αδειάζουμε σε ένα πυρέξ και τις ανακατεύουμε με τα χέρια μαζί με την ντομάτα να πάει παντού.
  2. Σκορπάμε το σκόρδο, ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε και τα καρυκεύματα.
  3. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε λίγο ακόμη και συμπληρώνουμε με νερό μέχρι τα μισά τους.
  4. Σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο το πυρέξ και ψήνουμε στους 180΄βαθμούς στις αντιστάσεις για 1' 3/4 της ώρας κι έπειτα ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο γυρίζοντας στον αέρα για άλλα 20-με 30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  5. Προσοχή: Γυρίζουμε ελαφρώς ανά διαστήματα τις πατάτες μας και συμπληρώνουμε με λίγο νερό άμα στεγνώνουν!!!
  6. Συνοδεύει τέλεια όλα τα κρεατικά αλλά και ψάρι φούρνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας