Κρουασάν σοκολάτας! ! !
Υλικά:
- 1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
- 250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φακελάκι μαγιά στιγμής
- 1 κούπα γάλα
- 2 κοφτά κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κουτ.γλ. ζάχαρη
- λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση:
- πραλίνα φουντουκιού
- σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
- λίγο βούτυρο
- λίγο γάλα για την επάλειψη
- άχνη ζάχαρη (προαιρετικά) για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκάνη διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο γάλα και προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και το ξύσμα.
- Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και αρχίζουμε να το ταρράζουμε δυνατά να γίνει σχεδόν σαν κρέμα.
- Ξεχωριστά ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και το ρίχνουμε σταδιακά μέσα στο μείγμα.
- Αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μαλακό το ζυμάρι. Αφήνουμε σκεπασμένο να ξεκουραστεί για 3/4 περίπου εκτός ψυγείου ή για 30' ώρα εντός.
- Αφού περάσει η ώρα, αλευρώνουμε μία καθαρή επιφάνεια και ανοίγουμε σε φύλλο στρογγυλό με έναν πλάστη (για ευκολία χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 3 μπάλες και έπειτα σε 3 διαφορετικά φύλλα).
- Με ένα λεπτό και κοφτερό μαχαίρι ή με το ειδικό εργαλείο της πίτσας κόβουμε σε τρίγωνα.
- Γεμίζουμε το καθένα απ' αυτά με λίγη πραλίνα, λίγο βούτυρο και κουβερτούρα και τυλίγουμε προσεχτικά από το φαρδύ μέρος.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα κρουασάν με μία απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν.
- Αλείφουμε με το γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180' βαθμούς για μισή ώρα μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
- Μόλις ψηθούν βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Πασπαλίζουμε με την άχνη αν μας αρέσει και....
- απολαμβάνουμε!!!!
Μπράβο παιδί μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ ευχαριστώ ! ! !
ΑπάντησηΔιαγραφή