Γίνετε μέλος του blog μας

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Κρουασάν σοκολάτας! ! !





Υλικά:

  • 1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
  • 250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φακελάκι μαγιά στιγμής
  • 1 κούπα γάλα 
  • 2 κοφτά  κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:

  • πραλίνα φουντουκιού
  • σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
  • λίγο βούτυρο
  • λίγο γάλα για την επάλειψη
  • άχνη ζάχαρη (προαιρετικά) για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε μια λεκάνη διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο γάλα και προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και το ξύσμα.
  2. Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και αρχίζουμε να το ταρράζουμε δυνατά να γίνει σχεδόν σαν κρέμα.
  3. Ξεχωριστά ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και το ρίχνουμε σταδιακά μέσα στο μείγμα.
  4. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μαλακό το ζυμάρι. Αφήνουμε σκεπασμένο να ξεκουραστεί για 3/4 περίπου εκτός ψυγείου ή για 30' ώρα εντός.
  5. Αφού  περάσει η ώρα, αλευρώνουμε μία καθαρή επιφάνεια και ανοίγουμε σε φύλλο στρογγυλό με έναν πλάστη (για ευκολία χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 3 μπάλες και έπειτα σε 3 διαφορετικά φύλλα).
  6. Με ένα λεπτό και κοφτερό μαχαίρι ή με το ειδικό εργαλείο της πίτσας κόβουμε σε τρίγωνα.
  7. Γεμίζουμε το καθένα απ' αυτά με λίγη πραλίνα, λίγο βούτυρο  και κουβερτούρα και τυλίγουμε προσεχτικά από το φαρδύ μέρος.
  8. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα κρουασάν με μία απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν.
  9. Αλείφουμε με το γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180' βαθμούς για μισή ώρα μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
  10. Μόλις ψηθούν βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
  11. Πασπαλίζουμε με την άχνη αν μας αρέσει και....
  12. απολαμβάνουμε!!!!


2 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας