Γίνετε μέλος του blog μας

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Σοκολατόπιτα στην κατσαρόλα ! ! !

Ομολογώ ότι αυτή τη φορά έφτιαξα το αγαπημένο μου γλυκό εντελώς στην τύχη....ήμουν σίγουρη ότι κάτι θα βγει δεν μπορεί...Και όχι μόνο βγήκε, αλλά δεν έμεινε και πολύ στο ταψί της!!!!


Ορίστε λοιπόν!!!!!




Υλικά:

  • 4 αυγά
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 350 γρ.αλεύρι απ
  • 1 φλιτζ.τσ. ζάχαρη
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • 7 κουτ.σ. κακάο άγλυκο
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  • 1 σφηνάκι ουίσκι
  • τρούφα σοκολάτας για το πασπάλισμα

Για το γλάσο:

  • 1/2 φλιτζ.τσ. γάλα
  • 1 πλάκα σοκολάτα κουβερτούρα σκούρα
  • 1 κουτ.σ. κακάο γλυκό
  • 2 κουτ.σ. γεμάτη άχνη ζάχαρη



Εκτέλεση:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και έπειτα προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα αυγά και το αλεύρι) ανακατεύοντας συνέχεια. Κατεβάζουμε απ' τη φωτιά μόλις ομογενοποιηθούν καλά.
  2. Σε ένα ξεχωριστό σκεύος χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο σοκολατένιο μείγμα χτυπώντας με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα. Σταδιακά προσθέτουμε και το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει ούτε πολύ σφιχτό μα ούτε και πολύ υδαρές.
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψί βαθύ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 25' λεπτά μέχρι να αρχίσει να σκάει η επιφάνειά του. Βγάζουμε και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
  5. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ή στο φούρνο μικροκυμάτων ζεσταίνουμε το γάλα, σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Έπειτα προσθέτουμε, το γλυκό κακάο και τη ζάχαρη.
  6. Κόβουμε σε κομμάτια το γλυκό μας και περιχύνουμε με το γλάσσο επιμένοντας στις εγκοπές.
  7. Πασπαλίζουμε με την τρούφα και σερβίρουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας