Ταλιατέλες "α λα Παστίτσιο" ! ! !

Το αγαπημένο μας παστίτσιο φτιαγμένο με ταλιατέλες, τέλεια σάλτσα κιμά και εύκολη μπεσαμέλ! ! !







Υλικά:

  1. 1 πακέτο ταλιατέλες
  2. 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  3. 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  4. 1 καρότο τριμμένο
  5. 1 μικρό κουτί ντοματοχυμός
  6. 1 μεγάλη ντομάτα πολτοποιημένη
  7. 1 κουτ.γλ. κοφτό κανέλα
  8. 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
  9. αλάτι-πιπέρι
  10. ελαιόλαδο

Για τη μπεσαμέλ

  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 3 κουτ.σ. βούτυρο
  • 4  αυγά
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.
  • 3 κουτ.σ. κεφαλοτύρι
  • 1/2 κούπα γκούντα τριμμένο
  • 2 κουτ.γλ. κοφτά μοσχοκάρυδο
  • 1 κουτ.σ. κοφτή αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τις ταλιατέλες αλ ντέντε, τις σουρώνουμε και ελαφρά τις βουτυρώνουμε. Τις αδειάζουμε σε  πυρέξ επίσης ελαφρώς βουτυρωμένο.
  2. Σε 1/2 κούπα ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει, σοτάρουμε το καρότο και τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα, προσθέτουμε τις σάλτσες ντομάτας, την κανέλα και τα υπόλοιπα καρυκεύματα. Συμπληρώνουμε με 1/2 ποτήρι νερό και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσουν.
  3. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε και την μπεσαμέλ:Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο και το αλεύρι να γίνουν ψίχουλα, προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια,  ένα ένα τα αυγά, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε με γρήγορο τάραγμα για να μην σβωλιάσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε και το κεφαλοτύρι.
  4. Απλώνουμε πάνω από τις ταλιατέλες τον κιμά πατώντας τον ελαφρά με το κουτάλι και απλώνουμε ομοιόμορφα και την μπεσαμέλ μας.
  5. Πασπαλίζουμε με το γκούντα και ψήνουμε στο φούρνο για 30' λεπτά με 3/4 στις αντιστάσεις στους 180'βαθμούς μέχρι να ροδίσει!!!

Καλή σας όρεξηηηηηη!!!!

Σχόλια

  1. Τον κιμά τον έφτιαξα όπως ακριβώς το γράφεις και προσέθεσα στο τέλος μυζήθρα. Στη μπεσαμέλ έβαλα μόνο δύο κρόκους στο τέλος και αντί για τα τυριά που γράφεις έβαλα μυζήθρα. Στα μακαρόνια αφού τα έβαλα βρασμένα στο πυρέξ, τους έριξα, χτυπημένα, ένα αυγό και δύο ασπράδια μαζί με λίγο γάλα και μετά πασπάλισα με μυζήθρα. Το αποτέλεσμα ήταν τόσο καλό, που δεν έμεινε ψίχουλο (από εμένα) και μετά από 4 μέρες το έτρωγα άνετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο σας πάρα πολύ ωραίο μου ακούγεται!!!!

      Διαγραφή
    2. το έφτιαξα χτες όπως ο ανώνυμος, το κάτι άλλο, δεν υπάρχει τέτοιο παστίτσιο, μπράβο σου μαριφάνη και σε σένα ανώνυμε με τις εύστοχες αλλαγές σου

      Διαγραφή
    3. Να είστε καλά!!! Καλά μαγειρέματα!!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις