Γίνετε μέλος του blog μας

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Μπουρεκάκια με ροκφόρ ! ! !







Υλικά:
Για τη ζύμη

  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 (περίπου) κούπες αλεύρι απ/ 3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ. μαζί με 1 1/2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση:

  • 2/3 κούπας ροκφόρ θρυμματισμένο
  • 1/2 κούπα ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ.σ. κοφτή βούτυρο
  • λίγο αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κουτ.σ. γάλα με λίγο νερό και λίγο αλάτι για την επάλειψη

Εκτέλεση:

  1. Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα μαζί τα υλικά της ζύμης μέχρι να γίνει μαλακή και εύπλαστη, σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 20' λεπτά.
  2. Στο μεταξύ με ένα πιρούνι ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης να γίνουν σχεδόν κρεμώδη.
  3. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόβουμε κύκλους.
  4. Γεμίζουμε τον καθένα με 1 κουτ.γλ. γέμισης, ενώνουμε τις άκρες με ένα πιρούνι και τοποθετούμε σε αλάδωτο ταψί με μία μικρή απόσταση να μεσολαβεί μεταξύ τους.
  5. Αλείφουμε με το γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 170' βαθμούς για 20' λεπτά!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας