Γίνετε μέλος του blog μας

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Τέλειο διπλό Αποκριάτικο γλυκό ! ! !

...μια έμπνευση της στιγμής! ! !
Επειδή σήμερα το απόγευμα περιμένω λίγους φίλους σπίτι είπα να κάνω ένα γλυκό...Το θέμα ήταν ότι δεν ήξερα εάν θα αρέσει σε όλους, οπότε στο ίδιο σκεύος έφτιαξα 2 διαφορετικά για να καλύψω όλα τα γούστα! ! ! Το ένα με γιαούρτι και το άλλο με πραλίνα φουντουκιού!!!










Υλικά για το "γιαουρτένιο":

  • 1 κεσεδάκι πλήρες γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 κουτάκι κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 1 κουτ.σ. κοφτή άχνη ζάχαρη
  • 2 μπάρες δημητριακών θρυμματισμένες
  • 1 κουτ.σ. ουίσκι
  • μαρμελάδα φράουλα (ή ο,τι άλλο θέλουμε)
  • κομπόστα φρούτων

Υλικά για το "πραλινάτο":

  • 1/2 κουτάκι κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 2 γεμάτες κουτ.σ. νουτέλλα ή μερέντα
  • 2 μπάρες δημητριακών θρυμματισμένες
  • 1 κουτ.σ. ουίσκι
  • 4 μπισκότα σοκολάτας σπασμένα σε κομματάκια
  • 2 πουράκια σοκολάτας θρυμματισμένα
  • τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση:

  1. Κατ΄ αρχήν χτυπάμε τη συνολική ποσότητα κρέμας γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και τη χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη.
  2. Στη μία ποσότητα προσθέτουμε το γιαούρτι και την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη.Σε ένα βαθύ μπολ, φόρμα ή πυρέξ στρώνουμε όλα τα τρίμματα απ΄τις μπάρες και τις ραντίζουμε με το ποτό να γίνουν σαν βάση.Στη μισή πλευρά στρώνουμε την κρέμα γιαουρτιού.
  3. Στην υπόλοιπη σαντιγί προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει σοκολατένια η κρέμα. Ρίχνουμε μέσα τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε απαλά. Στρώνουμε το μείγμα στο άλλο μισό του σκεύους.
  4. Πασπαλίζουμε στη σοκολατένια πλευρά τα πουράκια και την τρούφα ενώ στο γιαουρτένιο απλώνουμε τη μαρμελάδα και διακοσμούμε με τα φρούτα!!
  5. Διατηρούμε στο ψυγείο ή για 4-5 ώρες πριν το σερβίρισμα!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας