Μοσχάρι με αρακά ! ! !



Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι (ελιά, στρογγυλό, ποντίκι) κομμένο σε μερίδες
  • 500 γρ. αρακάς
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 3 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 2 κουτ.σ.ντοματοπελτές
  • 2/3 νεροπότηρου κρασί κόκκινο
  • 1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
  • 1/2 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • αλάτι-πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Σε καυτό ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο μέχρι γυαλίσουν και τσιγαρίζουμε τα κομμάτια κρέατος απ' όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το περισσότερο.
  2. Προσθέτουμε τον αρακά, τις πατάτες, τα καρότα, τον πελτέ (διαλυμένο σε 1/2 ποτήρι νερό), τα καρυκεύματα και νερό τόσο όσο να καλύπτει το φαγητό και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν σε χαμηλή θερμοκρασία.
  3. Το φαγητό μας θα είναι έτοιμο μόλις δέσει η σάλτσα και μείνει με το λάδι του!!!

Σημ.:Μπορούμε τα λαχανικά και το κρέας να μην τα τσιγαρίσουμε αλλά να τα βράσουμε πρώτα και να συνεχίσουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
Σημ2:Εάν ο αρακάς είναι κατεψυγμένος τότε πρωτίστως τον μισοβράζουμε χωριστά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις