Γίνετε μέλος του blog μας

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

ΠεΪνιρλι

Τέλεια μοσχοβολιστά πεΪνιρλι απ' τα χεράκια σας!!! Τα έφτιαξα χθες για πρώτη φορά και το αποτέλεσμα πραγματικά με ενθουσίασε! ! !







Υλικά
Για τη ζύμη:
  • 1 φακελάκι μαγιά στιγμής
  • 4 κουτ.σ. ελαιόλαδο
  • 2/3 κούπας νερό χλιαρό με 2 κουτ.σ. γάλα
  • 1 κουτ.γλ. αλάτι
  • 2 κούπες περίπου αλέυρι γ.ο.χ.

Για τη γέμιση:
  • κέτσαπ
  • τυρί γκούντα
  • γραβιέρα τριμμένη
  • ζαμπόν σε φέτες
  • αλάτι-πιπέρι
  • ρίγανη

Εκτέλεση:
  1. Δουλεύουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει μαλακή και να μην κολλάει, την κάνουμε μπαλίτσα, τη σκεπάζουμε με μία νωπή πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί για 30' λεπτά.
  2. Έπειτα αλευρώνουμε μια επιφάνεια, ανοίγουμε το ζυμάρι και κόβουμε μακρόστενα κομμάτια.
  3. Διπλώνουμε τις γωνίες σε σχήμα βάρκας και γεμίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180' βαθμούς για 30' λεπτά και.......
  5. απολαμβάνουμε!!!!


2 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας