Γίνετε μέλος του blog μας

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Πίτσα-τάρτα ! ! !




Υλικά:
Για τη ζύμη

  • 4 κουτ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φακελάκι μαγιά στιγμής
  • 2 1/2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • 2 κουτ.σ. γάλα
  • 1 κουτ.γλ. κοφτό αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 1 στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 1 μεγάλο κολοκύθι τριμμένο
  • 1/2 κονσέρβα αποφλοιωμένα ντοματάκια σε χυμό
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα
  • 1 φλιτζ.τσ. γκούντα τριμμένο
  • 3 φέτες ζαμπόν
  • 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • αλάτι-πιπέρι 
  • 2 κουτ.γλ. δυόσμος ξερός σε σκόνη

Εκτέλεση:

  1. Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης μέχρι να γίνει μαλακή (μπορεί να χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω).Τη σκεπάζουμε με μια νωπή πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 30' λεπτά.
  2. Σοτάρουμε σε λίγο βούτυρο το κοτόπουλο να ασπρίσει καλά και έπειτα το κόβουμε σε μικρότερα κομματάκια. Κατεβάζουμε απ' τη φωτιά και το αδειάζουμε σε ένα ξεχωριστό σκεύος.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα που χρησιμοποιήσαμε, τσιγαρίζουμε στο εναπομένον βούτυρο, το τριμμένο κολοκύθι (αφού το στύψουμε καλά) μαζί με τα μανιτάρια, το σκόρδο, 1 κουτ.γλ. δυόσμο και το αλατοπίπερο μέχρι να μαραθούν ελαφρώς. Έπειτα ρίχνουμε στο  μείγμα αυτό και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
  4. Ανοίγουμε σε ένα βαθύ ταψί ή ταρτιέρα το ζυμάρι με τα χέρια μας (στον πάτο και στα πλαινά του) και απλώνουμε τα ντοματάκια με το χυμό τους. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και λίγο αλάτι.
  5. Αδειάζουμε πάνω στα ντοματάκια το μείγμα κολοκυθιού-μανιταριών-κοτόπουλου.
  6. Ρίχνουμε το ζαμπόν μαδώντας το  με τα χέρια, πασπαλίζουμε με το τυρί και λίγο δυόσμο ακόμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180΄ βαθμούς, στις αντιστάσεις για το πρώτο 20'λεπτο και έπειτα στον αέρα για άλλα 15' λεπτά!
  7. Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα!






2 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας