Πατάτες "βαρκούλες"
Υλικά:
- 4 μεγάλες πατάτες βρασμένες με το φλούδι τους
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κούπα ντοματοχυμός
- 1/2 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη
- 1 κουτ.γλ. κοφτό ζάχαρη
- αλάτι-πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ:
- 2 ποτήρια γάλα φρέσκο
- 2 κουτ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κουτ.γλ. βούτυρο
- 2/3 φλιτζ.τσ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 3 κουτ. γραβιέρα
- γκούντα τριμμένο
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και κόβουμε στα 2 κάθε πατάτα.
- Τσιγαρίζουμε σε 1/2 φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν και σοτάρουμε τον κιμά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
- Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό, τα καρυκεύματα και λίγο νερό και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μην έχει καθόλου υγρά.
- Απλώνουμε μία ποσότητα κιμά πάνω από κάθε πατάτα.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, προσθέτουμε το λάδι, το βούτυρο, το αλατοπίπερο και το αλεύρι και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ μας. Εάν παραμένει νερουλή τότε συμπληρώνουμε με λίγο αλευράκι ακόμα. Πριν το τέλος προσθέτουμε και τη γραβιέρα.
- Απλώνουμε πάνω απ' τον κιμά την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με το τριμμένο γκούντα.
- Ψήνουμε στους 180' βαθμούς τις βαρκούλες μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους!!!
Tha peraseis kamia mera apo to spiti mou na mou magirepsis ?!? :p xo
ΑπάντησηΔιαγραφήόποτε θέλετε!!! χαχαχαχαχαχ
ΑπάντησηΔιαγραφή