Πατάτες "βαρκούλες"





Υλικά:

  • 4 μεγάλες πατάτες βρασμένες με το φλούδι τους
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κούπα ντοματοχυμός
  • 1/2 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 κουτ.γλ. κοφτό ζάχαρη
  • αλάτι-πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ:

  • 2 ποτήρια γάλα φρέσκο
  • 2 κουτ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλ. βούτυρο
  • 2/3 φλιτζ.τσ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 3 κουτ. γραβιέρα
  • γκούντα τριμμένο
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και κόβουμε στα 2 κάθε πατάτα.
  2. Τσιγαρίζουμε σε 1/2 φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν και σοτάρουμε τον κιμά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  3. Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό, τα καρυκεύματα και λίγο νερό και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μην έχει καθόλου υγρά.
  4. Απλώνουμε μία ποσότητα κιμά πάνω από κάθε πατάτα.
  5. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, προσθέτουμε το λάδι, το βούτυρο, το αλατοπίπερο και το αλεύρι και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ μας. Εάν παραμένει νερουλή τότε συμπληρώνουμε με λίγο αλευράκι ακόμα. Πριν το τέλος προσθέτουμε και τη γραβιέρα.
  6. Απλώνουμε πάνω απ' τον κιμά την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με το τριμμένο γκούντα.
  7. Ψήνουμε στους 180' βαθμούς τις βαρκούλες μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους!!!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις