Γίνετε μέλος του blog μας

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

Μοσχάρι σκορδάτο ! ! !

Μπορεί να είναι σκορδάτο μα όχι και βαρύ, αφού ο τρόπος μαγειρέματος που σας παραθέτω είναι εγγυημένος για ελαφρύ αποτέλεσμα!!!


Υλικά:
  • 1 κιλό μοσχάρι μαλακό κομμένο σε μερίδες (ελιά, στρογγυλό, ποντίκι κλπ) 
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 ποτηράκια λευκό κρασί
  • χυμός 1 λεμονιού
  • 1 κύβος αρωματικός με γεύση βοδινό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά βράζουμε το κρέας σε κατσαρόλα γεμάτη με νερό και 2 κουτ.σ. ελαιόλαδο, τοποθετώντας μια κουτάλα που θα στηρίζει το καπάκι για να βγαίνουν οι ατμοί με την ίδια ένταση απ' τα κενά. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει καλά (περίπου 1 1/2) ώρα για να μαλακώσει.Καθαρίζουμε τους αφρούς.
  2. Αφού περάσει ο χρόνος στραγγίζουμε το περίσσιο νερό και αφήνουμε τόσο και λίγο περισσότερο ώστε να καλύπτει το κρέας.
  3. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κύβο, το λεμόνι, το κρασί και το αλατοπίπερο  και αφήνουμε να πάρουν βράσεις για να δέσουν πάντα σε χαμηλή φωτιά.
  4. Σερβίρουμε με πιλάφι, πατάτες τηγανιτές ή όποια άλλη γαρνιτούρα μας αρέσει καλύτερα.

Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας