Γίνετε μέλος του blog μας

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

Αλμυρή "Πάστα-φλώρα" ! ! ! !

Ποιος είπε ότι αγαπημένη μας Παστα-φλώρα είναι πάντοτε γλυκιά;
Γι΄αυτό είμαι κι εγώ εδώ! Για να ανατρέψω τα δεδομένα και να σπάσω το "κατεστημένο"!!!!
Και να τα αποτελέσματα:

 
Δοκιμάστε τη οπωσδήποτε!!!


Υλικά:
Για τη ζύμη

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 1/2 κούπες φαρίνα απ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ξερός δυόσμος

Για τη γέμιση:

  • 1 μεγάλο κολοκύθι τριμμένο και καλά στημένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1/2 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζ.τσ. φέτα τριμμένη
  • 2/3 φλιτζ.τσ. έμμενταλ τριμμένο
  • 1 κουτ.σ. βούτυρο
  • 1 κουτ.γλ. γεμάτο δυόσμος ξερός
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης μέχρι να γίνει μαλακή και εύπλαστη. Τη σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30' λεπτά.
  2. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτουμε το τριμμένο κολοκύθι και ανακατεύουμε τα σοταριστούν μαζί. Αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να μαγειρεύονται για περίπου 15' λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να χλιαρίνει.
  4. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα τυριά, τα καρυκεύματα, το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύουμε απαλά.Αφήνουμε στην άκρη
  5. Βγάζουμε τη ζύμη απ' το ψυγείο και ανοίγουμε τα 2/3 της με τα χέρια μέσα σε ένα ταψί αλάδωτο. Την τρυπάμε σκόρπια με ένα πιρούνι γιατί θα φουσκώσει πολύ. Βάζουμε μόνη της να ψηθεί κατά 80% σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200' βαθμούς.
  6. Βγάζουμε τη ζύμη, απλώνουμε τη γέμιση πατώντας την ελαφρά, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη έμμενταλ και πλάθουμε μπαστουνάκια με την υπόλοιπη ζύμη όπως κάνουμε και στην  γλυκιά πασταφλώρα.
  7. Συνεχίζουμε το ψήσιμο στο φούρνο για άλλα 15' λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα παντού!
  8. Σερβίρουμε χλιαρή ή κρύα!!!!



Καλή σας επιτυχία!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας