Τραπέζι στης Τζοάννας! ! !

Καλό μήνα μας!!!
Χθες βράδυ ήμασταν καλεσμένοι στης πολυαγαπημένης μου φιλενάδας, τη Τζοάννα...
Ένα θα σας πω: Έφυγα απ΄το σπίτι μου με πυρετό και γύρισα περδίκι χαχαχαχα
Ήπιαμε και 2 ποτηράκια κόκκινο ημίγλυκο κρασί απ΄ τα χεράκια του μπαμπά της, μας ετοίμασε κι εκείνη τα πολύ ωραία φαγάκια μας, ρίξαμε κι ένα γέλιο που προσωπικά είχα να γελάσω τόσο ούτε ξέρω κι εγώ από πότε.....
Γυρίσαμε νωρίς το πρωί.Παραλίγο να πίναμε και κόφι....Ας όψεται που με πίεζε η ώρα γιατί είχα ταξίδι σήμερα.....




Λοιπόν, σας παρουσιάζω τα τέλεια εδέσματα δια χειρός Τζοάννας:


Ορεκτικά:
Σαλάτα λάχανο- καρότο με τέλεια σως:




Υλικά: Ψιλοκομμένο λάχανο, ψιλοκομμένο καρότο. Για τη σως: 2 κουτ.σ. μαγιονέζα, 2 κουτ.σ. μουστάρδα απαλή, 1 κουτ.σ. ελαιόλαδο, 1 κουτ.σ. μέλι και 1 κουτ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
Εκτέλεση:Χτυπάμε πολύ καλά τα υλικά της σως μέχρι να πάρουν πρασινωπό χρώμα. Απλώνουμε πάνω από τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί να πάει παντού η σως.


Σαλάτα μαρούλι-καρότο:






Κρέπες ζαμπόν-τυρί:






Υλικά: 10 αραβικές πίτες ελαφρώς ψημένες στο φούρνο, 10 φέτες ζαμπόν, 10 φέτες τυρί γκούντα, 1 κρέμα γάλακτος, 1 χούφτα τριμμένο γκούντα, αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:Παίρνουμε κάθε πιτούλα και τυλίγουμε μέσα της από μία φέτα ζαμπόν και μία φέτα τυρί. Αλατοπιπερώνουμε. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και τοποθετούμε τη μία κρέπα δίπλα στην άλλη.Περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε ξανά και πασπαλίζουμε με το τυρί. Ψήνουμε στο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180' βαθμούς για 20' λεπτά μέχρι να ροδίσουν.


Τυρομπουρεκάκια:






Υλικά:Για τη ζύμη: 1κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό, 1 φλιτζ.ελαιόλαδο, 1 κρόκος αυγού, αλεύρι απ όσο σηκώσει, 1 πρέζα αλάτι, σουσάμι.Για τη γέμιση: 400 γρ. φέτα θρυμματισμένη, 2 κρόκοι αυγού, 2 κουτ.γλ. δυόσμος ξερός, αλάτι-πιπέρι.
Εκτέλεση:Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά για το φύλλο. Το ζυμάρι μας πρέπει να γίνει μαλακό κι ελαστικό. Τοποθετούμε στο ψυγείο σκεπασμένο με καθαρή πετσέτα για 1/2 ώρα. Στο μεταξύ ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι τα υλικά της γέμισης μέχρι να γίνει κίτρινη. Βγάζουμε από το ψυγείο το ζυμάρι, το ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και κόβουμε κύκλους με ένα ποτήρι. Βάζουμε από ένα κουτ.γλ. γέμιση, κλείνουμε τις άκρες με ένα πιρούνι, τοποθετούμε σε πυρέξ με μία απόσταση μεταξύ τους, τα αλείφουμε εάν θέλουμε με λίγο γάλα ή αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.


Μακαρονάδα με μανιτάρια σωτε:




Υλικά:1 πακέτο σπαγγέτι Νο10, 1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια στραγγισμένα, 1/2 κρασοπότηρο ουίσκι, 1, κουτ.σ. βούτυρο,1 κρέμα γάλακτος, αλάτι-πιπέρι, ρεγκάτο τριμμένο.
Εκτέλεση:Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε λίγο τα μανιτάρια μαζί με το βούτυρο και σβήνουμε με το ουίσκι. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται, στραγγίζουμε, βρέχουμε με κρύο νερό, βουτυρώνουμε και τα ανακατεύουμε μαζί με τη σάλτσα και το τυρί.


Πατάτες φούρνου:




Υλικά:1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες, 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο, ρίγανη, 2 κουτ.γλ. μουστάρδα, αλάτι-πιπέρι, λίγο νερό.
Εκττέλεση: Αδειάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος τις πατάτες. Χτυπάμε καλά το ελαιόλαδο μαζί με τη μουστάρδα και περιχύνουμε τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Συμπληρώνουμε με λίγο νερό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για τα πρώτα 3/4 της ώρα. Έπειτα ξεσκεπάζουμε, αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 200' και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20' λεπτά.


Νοστιμότατα μπιφτέκια με σως ουίσκι:






Υλικά: 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος, 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουλιασμένο και καλά στημένο, 1 κουτ.σ. κέτσαπ, 1 αυγό, αλάτι-πιπέρι. 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, 1 κουτ.σ. ρίγανη, 1 κουτ.γλ. δυόσμος.Για τη σως:3 κουτ.σ. μαγιονέζα, 2 κουτ.σ. κέτσαπ, 2 κουτ.σ. ουίσκι, λίγο αλάτι.
Εκτέλεση:Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά του κιμά, λαδώνουμε ένα ταψί και πλάθουμε μπιφτεκάκια. Τοποθετούμε μέσα στο ταψί και ψήνουμε στον αέρα του φούρνου στους 170' βαθούς για 20-25 λεπτά.
Χτυπάμε τα υλικά της σως μέχρι να γίνει παχύρρευστη και ροζέ. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια μαζί με τη σως.


Επιδόρπιο Σοκολατόπιτα:






Το επιδόρπιο ήταν δικής μου παρασκευής και είναι η σπεσιαλιτέ μου. Σοκολατόπιτα βεβαίως βεβαίως. 
Υλικά: 1 σοκολάτα κουβερτούρα, 1 κουτ.σ. κακάο γλυκό σε σκόνη, 5 αυγά, 1 κούπα ζάχαρη, 200 γρ. βούτυρο μαλακό, αλεύρι απ (όσο σηκώσει), μία κάψουλα βανίλια, ξύσμα πό 1/2 πορτοκάλι. Για την γκαναζ σοκολάτας: 1 σοκολατα κουβερτούρα, 1/2 ποηράκι γάλα, 3 κουτ.γλ. άχνη ζάχαρη. Νιφάδες σοκολάτας και ξύσμα πορτοκαλιού για το πασπάλισμα
Εκτέλεση: Λιώνουμε τη μία σοκολάτα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε ξεχωριστά τα αυγά με το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αρώματα, τη λιωμένη σοκολάτα και τέλος το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα ελαφρώς σφιχτό μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180΄ βαθμούς για 30' λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και χαράζουμε μέχρι κάτω τα κομμάτια. Ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε μέσα την άλλη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε και την άχνη. Περιχύνουμε με τη σως το γλυκό μας ιδιαίτερα στις εγκοπές. Μόλις κρυώσει λίγο το γλυκό μας πασπαλίζουμε με τις νιφάδες και με το ξύσμα.


Τζοαννούκο  μου περάσαμε σούπερ-ντούπερ-ουάου που λέγαμε κάποτε!!! χαχαχαχαχαχα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις