Τραπέζι στης Αλεξάνδρας ! ! !

Χθες βράδυ, που λέτε, πήγα σε κάτι γεννέθλια κι έπειτα ήμουν καλεσμένη στης φίλης μου της Αλεξάνδρας για φαγητό!
Μαζευτήκαμε όλη η τρελοπαρέα, φάγαμε και ήπιαμε, και ξαναφάγαμε και ξαναήπιαμε!!!!




Πιο κάτω σας παραθέτω τις νόστιμες λιχουδιές που μας ετοίμασε, έτσι για να "ζουλέψετε" λιγάκι :) :)


Ορεκτικά: Σαλάτα του σεφ με λάχανο:



Υλικά: 1 μικρό λάχανο, 10 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο, 1 αγγούρι κομμένο σε ροδέλες, 3 αυγά σφιχτά βρασμένα και κομμένα, τυρί τριμμένο gouda, 4 κουτ.σ. μαγιονέζα, 3 κουτ.σ. κέτσαπ
Εκτέλεση:Σε μια σαλατέρια ανακατεύουμε τα λαχανικά μαζί με το ζαμπόν. Απλώνουμε το τριμμένο τυρί, το αυγό κι έπειτα τη σως αφού πρώτα ταράξουμε τη μαγιονέζα με την κέτσαπ.


Ρολίνια:



Υλικά: 1πακέτο φύλλα σφολιάτας, τυρί για τοστ,  ζαμπόν σε φέτες, κέτσαπ. θυμάρι
Εκτέλεση: Ανοίγουμε τα φύλλα σφολιάτας και απλώνουμε ξεχωριστά στο καθένα και κατά μήκος την κέτσαπ, το θυμάρι, το τυρί και το ζαμπόν. Τυλίγουμε τα φύλλα σε κύλινδρο, κόβουμε σε ροδέλες πάχους περίπου 3 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180΄βαθμούς σε λαδόχαρτο μέχρι να ροδίσουν.


Ρολίνια κοτόπουλου




Υλικά: 30 ζαμπόν σε φέτες, 2 στήθη κοτόπουλου βρασμένα και "μαδημένα", κρέμα γάλακτος,2  αυγ;a, 30 φέτες τυρί gouda, πιπεριές φλωρίνης σε ελαιόλαδο ψιλοκομμένες, 1-2 κουτ.σ. μουστάρδα , λίγο αλατοπίπερο
Εκτέλεση: 
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο με όλα μαζί τα υλικά εκτός του ζαμπόν και του τυριού.
Παίρνουμε μία-μία της φέτες τυριού, έπειτα  τοποθετούμε από πάνω από μία φέτα ζαμπόν  και τις γεμίζουμε με μια ποσότητα μείγματος κοτόπουλου. Τις τυλίγουμε σε μπαστουνάκια και τις βάζουμε τη μία δίπλα στην άλλη σε ένα βουτυρωμένο πιρέξ/ταψί.
 Χτυπάμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος μαζί με τα αυγά και περιχύνουμε τις κρέπες μας. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στο φούρνο στους 180΄βαθμούς μέχρι να κάνουν ωραία κρούστα.


Τζατζίκι:


Υλικά: 500 γρ. γιαούρτι σακούλας/στραγγιστό, 2 κουτ.σ. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, 2 καροτάκια τριμμένα, 2 αγγουράκια τριμμένα με τη φλούδα τους, 2 πρέζες αλάτι, λίγο πιπέρι.
Εκτέλεση: Στραγγίζουμε καλά τα τριμμένα λαχανικά. Ανακατεύουμε το γιαούρτι μαζί με τα λαχανικά, το λάδι, το σκόρδο και το αλατοπίπερο να ενωθούν καλά.Βάζουμε στο ψυγείο για 1' ωρίτσα ώστε να σταθεί το τζατζίκι μας πριν το σερβίρουμε.


Κυρίως πιάτο (το αγαπημένο μου, πως και πως το περίμενα!!!):
Χοιρινή τηγανιά "στάμνας" με πατάτες τηγανητές




Υλικά: 1 κιλό χοιρινή τηγανιά, 2 ντομάτες περασμένες στον τρίφτη, 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο, 2/3 ποτηριού κόκκινο ξηρό κρασί, 4 κουτ.σ. σάλτσα ντομάτας, 1 φλιτζ. φέτα, 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο, αλάτι-πιπέρι, ρίγανη, ελάχιστο νερό
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να κάψει το λάδι  και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το κρέας γυρίζοντας συνέχεια μέχρι να ασπρίσουν όλες οι πλευρές του.Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον ντοματοχυμό, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη και λίγο νερό και μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για 1/2 ώρα για να μαλακώσει το χοιρινό. Έπειτα ανοίγουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλη 1/2 ώρα μέχρι να μείνει μόνο το λάδι και πάντα σε χαμηλή φωτιά. Λίγο πριν αποσύρουμε από το μάτι προσθέτουμε και τη φέτα. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή ρύζι.


Επιδόρπιο: Κρέπες με σοκολάτα και μπισκότο
Η συνταγή βρίσκεται εδώ http://www.blogger.com/post-edit.g?blogID=6409463536141247556&postID=482541624741013225

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις