Ντοματοκεφτέδες!!!!!!!!!

Ένας από τους νοστιμότερους ελληνικούς μεζέδες. Και ναι. Τους έφτιαξα για πρώτη φορά με συνταγή της θείας μου της Όλγας και ΝΑΙ πέτυχαν και σας κερνάω!!!!
Αφιερωμένο στις αγαπημένες μου φιλεναδίτσες Αλεξάνδρα και Αριστέα!!!




Υλικά για περίπου 15 κομμάτια:

  • 2 μεγάλες σφιχτές ντομάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο με μαχαίρι
  • 3 κουτ.γλ. ούζο
  • 3-4 κλωναράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλιτ. φέτα σκληρή σε τρίμματα
  • 1 κουτ.σ. ρίγανη
  • αλάτι-πιπέρι
  • αλεύρι
  • ελαιόλαδο



Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα λαχανικά με ένα πιρούνι.
  2. Προσθέτουμε τα τυριά, το ούζο, το αυγό, τη φρυγανιά, λίγο αλατοπίπερο, τη ρίγανη και περίπου 3 κουτ.σ. κοφτές αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Εάν το μείγμα βγει νερουλό προσθέτουμε λίγη ακόμη φρυγανιά ή λίγο ακόμη αλεύρι.
  3. Βρέχουμε τα χέρια μας και πλάθουμε μπαλίτσες. Τις περνάμε από μπόλικο αλεύρι και τις πατάμε ελαφρώς.Μόλις νιώσουμε ότι η ζύμη αρχίζει και κολλάει πάλι στα χέρια μας τα ξαναβρέχουμε λίγο.
  4. Σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε ανά 5-6 κομμάτια να τηγανιστούν καλά και από τις 2 πλευρές. Τους γυρίζουμε με κουτάλα για να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  5. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε ζεστούς ή και κρύους!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις