Κρέμα σοκολάτας (χειροποίητη)! ! !

...κι όχι έτοιμη από φάκελο...




Υλικά για 8 μπολάκια:

  • 6 κούπες γάλα πλήρες φρέσκο ή αραιωμένο
  • 6 κουτ.σ. κορν φλάουρ
  • 3 κουτ.σ. κακάο άγλυκο
  • 2 κουτ.σ. κακάο γλυκό
  • 3 κοφτές κουτ.ζάχαρη 
  • 1 κουτ.σ. σταγόνες σοκολάτας
  • κακάο σε σκόνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν 1/2 κούπα γάλα (απ' τη συνολική ποσότητα) μαζί με το άγλυκο κακάο, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη.
  2. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το υπόλοιπο γάλα να πάρει μια βράση, κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα το μείγμα που φτιάξαμε ανακατεύοντας καλά για να μην σβολιάσει. Μόλις ομογενοποιηθεί ανεβάζουμε πάλι στο μάτι και συνεχίζουμε με γρήγορο ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε απαλά.
  4. Μοιράζουμε την κρέμα στα μπολάκια και πασπαλίζουμε με λίγο γλυκό κακάο!!!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις