Γίνετε μέλος του blog μας

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

Καροτο-γιαουρτο-πιτάκια ! ! !

Κανονικά θα έπρεπε να τα πούμε "καροτο-γιαουρτο-τυρο-μπουρεκάκια..."!
Αλλά όπως έλεγε και ο Κωνσταντίνου σε εκείνη την παλιά ταινία με τη Βουγιουκλάκη: "Δε θέλω να το μάθω, θέλω να το φάω"!!!! χαχαχααχαχαχα






Λοιπόν, 
Υλικά:
Για τη ζύμη:

  • 200γρ. γιαούρτι σακούλας
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλ. αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  •  φαρίνα κόκκινη όσο πάρει

Για τη γέμιση:

  • 1 μικρό αλλά όχι πολύ λεπτό καρότο τριμμένο
  • 1 1/2 κούπα φέτα σε τρίμματα
  • 1/2 φλιτζ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
  • 2 κουτ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ.σ. βούτυρο
  • 2 κουτ.γλ. δυόσμος ξερός/ 4 κλωναράκια φρέσκος ψιλοκομμένος
  • αλάτι-πιπέρι
  • (1 αυγό με λίγο αλάτι χτυπημένα, για επάλειψη)



Εκτέλεση:

  1. Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης μέχρι να γίνει μαλακή και ελαστική. Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και τοποθετούμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα περίπου.
  2. Ανακατεύουμε ξεχωριστά τα υλικά της γέμισης να ομογενοποιηθούν καλά.
  3. Μόλις περάσει ο χρόνος αναμονής παίρνουμε το ζυμάρι και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με ένα πλάστη σε φύλο σχετικά λεπτό. Με ένα ποτήρι στρογγυλό κόβουμε κύκλους.
  4. Γεμίζουμε με μία μικρή ποσότητα κάθε φυλλαράκι, κλείνουμε και ενώνουμε τις άκρες με ένα πιρούνι.
  5. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Αλείφουμε με λίγο αυγό.
  6. Τοποθετούμε σε ένα ταψί ή λαμαρίνα αλάδωτα με μία μικρή απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς στον αέρα για 20' μέχρι να πάρουν ωραίο ρόδινο χρώμα!!!!



Καλή επιτυχία!!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας