Γίνετε μέλος του blog μας

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Ζυμαρικά "μπουγιουρντί" ! ! !

Σήμερα πραγματικά έσπαγα το κεφάλι μου να δω τι να φτιάξω...Εν τω μεταξύ σήμερα των Τριών Ιεραρχών είναι αργία, όλα κλειστά, άρα no προμήθειες....
Άνοιξα το "μαγικό" ντουλαπάκι κι έφτιαξα κάτι εντελώς μα εντελώς στην τύχη.....!
Ζυμαρικά 2 ειδών ανακατεμένα με μια σάλτσα που μοιάζει με μουγιουρντί και ψημένα στο φούρνο!!!
Έγινε το κάτι άλλο!!!








Υλικά:
  • 1/2 πακέτο χυλοπίτες
  • 1/2 πακέτο ζυμαρικά τρουμπετίνα 
  • 1 μεγάλη ντομάτα ξεφλουδισμένη
  • 1 κουτ.γλ. κέτσαπ
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουτ.γλ. κοφτά δυόσμος ξερός
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. φέτα θρυμματισμένη
  • 2 φέτες τυρί γκούντα ψιλοκομμένο
  • 2 φέτες γαλοπούλα βραστή ψιλοκομμένη
  • βούτυρο
  • λίγη ακόμη φέτα θρυμματισμένη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε στα ζυμαρικά κατά 80% σε νερό που έχουμε αλατίσει και έχουμε ρίξει1 κουτ.σ. ελαιόλαδο.
  2. Σουρώνουμε καλά και αδειάζουμε σε πυρέξ. Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ελαφρώς.
  3. Στο μούλτι πολτοποιούμε την ντομάτα μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, την κέτσαπ,τα μυρωδικά και τα καρυκεύματα και ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με αυτή τη σάλτσα να πάει παντού.Ομοίως και τη γαλοπούλα.
  4. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα τυριά και ρίχνουμε που και που λίγο βούτυρο.
  5. Ψήνουμε στο φούρνο στις αντιστάσεις για 20' λεπτά μέχρι να κάνει κρούστα το φαγητό.
  6. Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας