Γίνετε μέλος του blog μας

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Πίτσα χωριάτικη! ! !

Αυτές τις μέρες μαζευόμαστε σε σπίτια φίλων (και στο δικό μου βέβαια) καθ' ό,τι οι καιροί επιβάλλουν λιτότητα και αποταμίευση (λέμε τώρα...) και αποχή από περιττά έξοδα...και εξόδους!
Δεν γινόταν βέβαια να πηγαίνω με άδεια χέρια!!!
Έτσι, αφού ανακάλυψα το τέλειο ζυμάρι πίτσας, δοκιμάζω διάφορες εκδοχές στη γέμιση...
Απόψε που θα πάμε στους αγαπημένους μας φίλους Τζοάννα και Νίκο τους έκανα μια ωραία πίτσα χωριάτικη με απλά υλικά και πλουσιότατη γεύση!!!




Υλικά:
Για το ζυμάρι
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά στιγμής
  • 4 κουτ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλ. αλάτι
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
Για τη γέμιση:

  • 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • κέτσαπ με μυρωδικά
  • μουστάρδα
  • φέτα σε τρίμματα
  • ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
  • ελιές πράσινες ψιλοκομμένες
  • λίγο βούτυρο
  • φρεσκοτριμμένο μείγμα μπαχαρικών (θυμάρι, δενδρολίβανο κλπ.)
  • λίγο ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • αλάτι



Εκτέλεση:

  1. Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά του ζυμαριού μέχρι να γίνει απαλό και μαλακό, το σκεπάζουμε με μια νωπή πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 30' λεπτά σε ζεστό μέρος.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο.
  3. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί και ανοίγουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι.
  4. Απλώνουμε σε ίση ποσότητα την κέτσαπ και τη μουστάρδα, την ψιλοκομμένη ντομάτα που πρώτα ανακατέψαμε με το κρεμμύδι, τις ελιές, τη φέτα και τα μυρωδικά με τη σειρά που σας αναφέρω.
  5. Αλατίζουμε, τρίβουμε λίγο μείγμα, αφήνουμε με λίγα κομματάκια βούτυρο και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
  6. Ψήνουμε στον αέρα στους 180'΄βαθμούς μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί!!!


2 σχόλια:

  1. χαρουμενος ο νεος χρονος κ με πολλες ωραιες, καινουργιες συνταγες φυσικα (:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά κι από εμένα..Εύχομαι ό,τι πιο δημιουργικό και ευχάριστο να φέρει και σε εσένα το νέο έτος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας