Γίνετε μέλος του blog μας

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Αρακάς κοκκινιστός ! ! !





Υλικά:

  • 500 γρ. αρακάς*
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες
  • 2 κουτ.σ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 κουτ.γλ. δυόσμος ξερός ή 3-4 κλωνάρια φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ.γλ. πελτές ντομάτας
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 κουτ.γλ. κοφτό ζάχαρη
  • ελαιόλαδο



Εκτέλεση:

  1. Σε 1 ποτήρι ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.
  2. Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες, τον πελτέ, το κρασί, τα καρυκεύματα, το δυόσμο, τον αρακά και νερό τόσο όσο να τον σκεπάζει κι αφήνουμε να μαγειρευτούν σε σιγανή φωτιά με ανοιχτό καπάκι κατσαρόλας για περίπου 3/4 της ώρας ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  3. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά και μείνει ο αρακάς με τη σάλτσα του δεμένη και το λάδι τους, σερβίρουμε ζεστό!!!
  4. Όπως τα περισσότερα λαδερά φαγάκια, ταιριάζει άψογα με φέτα...παραδίπλα!!!



Σημ.: Εάν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο αρακά, πρώτα τον αφήνουμε να ξεπαγώσει καλά και έπειτα τον ξεπλένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας