Γίνετε μέλος του blog μας

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Τέλεια κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο!!!

Είναι πεντανόστιμη και αφράτη!!!












Υλικά:

  • 4 μεγάλα κολοκύθια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα γάλα
  • 2 κουτ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κουτ.σ. δυόσμος ξερός
  • 1 κούπα τριμμένη γραβιέρα
  • 1 1/2 κούπα φέτα θρυμματισμένη
  • 350 γρ. φαρίνα κόκκινη
  • αλάτι-πιπέρι



Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε και ψευτοκαθαρίζουμε τα κολοκύθια. Τα τρίβουμε με την χοντρή πλευρά του τρίφτη. Ομοίως και την πατάτα. Τα βάζουμε σε τρυπητό σκεύος, τα πιέζουμε να φύγει η πολλή υγρασία, αλατίζουμε ελαφρώς και αφήνουμε 10' λεπτάκια να στραγγίξουν.
  2. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε. Τα ανακατεύουμε μαζί με τα άλλα λαχανικά.
  3. Χτυπάμε με το μίξερ το λάδι μαζί με τα αυγά και το γάλα και περιχύνουμε τα λαχανικά.
  4. Προσθέτουμε τα τυριά, το δυόσμο, τη φρυγανιά και το αλατοπίπερο.
  5. Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι ώσπου να έχουμε μία ζύμη ούτε πολύ νερουλή, μα ούτε και σφιχτή.
  6. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί ή πυρέξ, αδειάζουμε μέσα το μείγμα και πασπαλίζουμε με λίγη ακόμη τριμμένη φρυγανιά ή τυρί.
  7. Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180' βαθμούς για περίπου 3/4 με 1 ώρα μέχρι να σταθεί η πίτα μας και να πάρει χρώμα.
  8. Βγάζουμε από το φούρνο και αφού κρυώσει την κόβουμε σε κομματάκια!!!
  9. Καλή σας απόλαυση!!!



Σημ.:Εάν θέλουμε η πίτα μας να βγει πιο αφράτη και φουσκωτή, τότε χρησιμοποιούμε μεσαίο ταψί, εάν όμως θέλουμε να βγει πιο λεπτή τότε χρησιμοποιούμε μεγαλύτερο...Προσωπικά την προτιμώ φουσκωτή και αφράτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας