Γίνετε μέλος του blog μας

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Ταλιατέλες με λευκή σάλτσα και καρότο! ! !



Υλικά:
  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • 2 κουτάκια κρέμα γάλακτος light
  • 1 μεσαίο καρότο τριμμένο
  • 10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζ. ροκφόρ θρυμματισμένο
  • 1 κουτ. γλ. μαϊντανός ξερός
  • 1 κουτ.σ. βούτυρο
  • σκληρό τυρί τριμμένο το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
  1. Τσιγαρίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι, ανακατεύοντας μέχρι να τραγανιστεί ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε το καρότο και το τσιγαρίζουμε κι αυτό για λίγη ώρα να μαραθεί.
  3. Περιχύνουμε τις κρέμες γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε (όχι υπερβολικά) και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να πάρει μια βράση η σάλτσα μας ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει.
  4. Έπειτα προσθέτουμε το ροκφόρ, το μαϊντανό και το βούτυρο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να λιώσει το τυρί και να δέσει η σάλτσα.
  5. Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας, τους ρίχνουμε νερό όχι βραστό,  για να σταματήσει ο βρασμός και τα σουρώνουμε.Βουτυρώνουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα μας και με το τριμμένο σκληρό τυρί!!!!

2 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας