Γίνετε μέλος του blog μας

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Μοσχαράκι μελωμένο με καρότα σωτέ ! ! !





Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες (ελιά, ποντίκι, στρογγυλό κλπ)
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/2 νεροπότηρο λευκό ξηρό κρασί
  • 3 κουτ.σ.ελαιόλαδο
  • 1 κύβος γεύσης κρέατος
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • νερό

Για τα καρότα σωτέ:

  • 4 καρότα βρασμένα και κομμένα σε ροδέλες 
  • 1 κουτ.σ. κοφτή βούτυρο
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • λίγο νερό



Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε να βράσει σε μία κατσαρόλα γεμάτη με νερό το κρέας μας με το ελαιόλαδο σε σιγανή φωτιά με μισοσκεπασμένο το καπάκι της (ισορροπούμε με μια κουτάλα το καπάκι ώστε τα ανοίγματα να είναι ίσα και να βγαίνει ο ατμός με την ίδια πίεση από παντού). Αφήνουμε να βράσει καλά για περίπου 1 1/2 με 2 ώρες. Προς το τέλος της βράσης προσθέτουμε και τη ζάχαρη για να είμαστε σίγουροι ότι το κρεατάκι μας θα είναι μαλακό.
  2. Έπειτα στραγγίζουμε τα πολλά νερά και αφήνουμε τόσα ίσα να σκεπάζουν την επιφάνεια του κρέατος.
  3. Ρίχνουμε τον κύβο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το κρασί και αλατοπίπερο και αφήνουμε χωρίς καπάκι να δέσει σιγά σιγά η σάλτσα μας σε σιγανή φωτιά και να μελώσει το κρέας.
  4. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, ρίχνουμε τα καρότα, τη ζάχαρη, 1 κουτ.σ. από τη σάλτσα του φαγητού και ελάχιστο νερό και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πιουν τα υγρά και να μελώσουν κι αυτά σε μέτρια θερμοκρασία.
  5. Σερβίρουμε το μοσχαράκι μαζί με τα καρότα σωτέ!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας