Γίνετε μέλος του blog μας

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Κιμαδομπούρεκα! ! !





Υλικά:
Για το φύλλο

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 κούπα λάδι
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 400 γρ. αλεύρι απ

Για τη γέμιση:

  • 250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 ντομάτα αλεσμένη
  • 1/2 πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ.σ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 κου.γλ. κοφτό ζάχαρη
  • αλάτι-πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Για την επάλειψη:

  • 1 κρόκος αυγού
  • σουσάμι



Εκτέλεση:

  1. Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά του φύλλου μέχρι να βγει μια ελαστική ζύμη.Τοποθετούμε σκεπασμένη με μια στεγνή πετσέτα στο ψυγείο για 30' ώρα.
  2. Σε λίγο  ζεστό ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το καρότο και την πιπεριά, σοτάρουμε σε αυτά τον κιμά να ασπρίσει, την ντομάτα, τα καρυκεύματα και ελάχιστο νερό και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Αποσύρουμε από το μάτι και αφήνουμε να κρυώσει καλά.Μόλις κρυώσει ανακατεύουμε και το τυρί.
  3. Βγάζουμε το ζυμάρι από το ψυγείο και το ανοίγουμε με πλάστη. Κόβουμε με στρογγυλό ποτήρι μικρούς κύκλους.
  4. Γεμίζουμε με ένα κουτ.γλ. κιμά κάθε κύκλο  και ενώνουμε τις άκρες με ένα πιρούνι.
  5. Τοποθετούμε το ένα μπουρεκάκι δίπλα στο άλλο σε λαδωμένο ταψί με μία μικρή απόσταση μεταξύ τους.
  6. Αλείφουμε με τον κρόκο αφού τον χτυπήσουμε με λίγο αλάτι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180΄ βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας