Μπριάμ φούρνου ! ! !

Το αγαπημένο της μαμάς μου!!!!






Υλικά για ένα μεγάλο πυρέξ:

  • 2 μεγάλα κολοκύθια 
  • 3 μεγάλα καρότα
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 πατάτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε μισοφέγγαρα
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ ή 1 μέτρια ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
  • 5-6 κλωναράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • αλάτι-πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη



Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες ίδιο πάχους τα λαχανικά.
  2. Ρίχνουμε στον πάτο ενός ταψιού ή πυρέξ λίγο λάδι (περίπου 2/3 φλιτζ.) και σκορπίζουμε μέσα τα κομμένα λαχανικά μαζί με το κονκασέ,  το ψιλοκομμένο σκόρδο, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.Απλώνουμε στην επιφάνεια του φαγητού τις ροδέλες ντομάτας.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη και τέλος λίγη ρίγανη. Ανακατεύουμε να πάνε παντού τα καρυκεύματα.
  4. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον αέρα στους 180' βαθμούς για 1' ώρα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
  5. Μετά από αυτό το διάστημα, ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθεί το φαγητό μέχρι να ροδίσει (περίπου 30' λεπτά ακόμη).
  6. Σερβίρουμε ζεστό ή και κρύο (ό,τι πρέπει ειδικά το καλοκαίρι) ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ με φετούλα!!!



Καλή σας όρεξηηηη!!!








Σχόλια

  1. Εφτιαξα χθες βραδυ το μπριαμ σου Μαριφανη μου!!! Και δυστυχως επρεπε να περιμενω μεχρι σημερα το μεσημερι για να το δοκιμασω!
    Παρα πολυ νοστιμο!! Συγχαρητηρια! :-D
    Πρωτη φορα εφτιαξα μπριαμ (νεα στην κουζινα οπως καταλαβαινεις...).
    Ακολουθησα ακριβως τις οδηγιες σου και ολα μια χαρα...παρα μονο οτι ο φουρνος μου ειναι της υπομονης και χρειαστηκε σχεδον 3 ωρες ψησιμο συνολικα!!
    Περιμενα και περιμενα και περιμενα...1 παρα τα ξημερωματα τελειωσε το ψησιμο..που κουραγιο εγω να το δοκιμασω..καταραμενε φουρνε!! :-)
    Σημερα ομως στη δουλεια ολο και κρυφο κοιταγα το ταπερακι μου και καμαρωνα για την εμφανιση του!!! Τελειο!!
    Την αλλη φορα απο νωρις νωρις θα ξεκινησω -μην αποκοιμηθω πανω στον φουρνο..χα χα..
    Να εχεις πολυ ομορφο απογευμα!! Και σε ευχαριστω για την νοστιμη συνταγη!
    σε φιλω Ευη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Εύη μου καλή! Χαίρομαι πολύ που βοηθάω :))) Για ό,τι θες εδώ είμαι :) Μέχρι και φύλλο θα ανοίγεις σε λίγο καιρό :) Σε φιλώ :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις