Γουρουνόπουλο με πατάτες ! ! !



Υλικά:

  • 3 κιλά γουρουνόπουλο (νεφράμι/μπούτι ή ανάμεικτα)
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες/baby
  • χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 3 κουτ.σ.φυτίνη λιωμένη/βούτυρο λιωμένο
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 3/4 κλαράκια δενδρολίβανο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • ρίγανη
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε το κρέας και αλείφουμε την επιφάνειά του με μια λεμονόκουπα.
  2. Αλατοπιπερώνουμε πάνω και κάτω και τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα.
  3. Ρίχνουμε τις πατάτες γύρω από το κρέας και ανακατεύουμε μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο με τα χέρια να πάει παντού ομοίως και με το χυμό λεμονιού.
  4. Περιχύνουμε το λιωμένο βούτυρο και το λάδι σε όλο το φαγητό και σκορπίζουμε και το δενδρολίβανο.
  5. Πασπαλίζουμε και τη ρίγανη.
  6. Ψήνουμε στο φούρνο στους 170' βαθμούς για 2 ώρες περίπου (ενδέχεται να χρειαστεί και λίγο περισσότερο αναλόγως το φούρνο).
  7. Ελέγχουμε ανά διαστήματα και συλλέγουμε όσο μπορούμε από το ζουμί που θα βγάζει. Περιχύνουμε με αυτό το κρέας για να κάνει ωραία κρούστα!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις