Γίνετε μέλος του blog μας

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

Μοσχαράκι στιφάδο ! ! !

Σας υπόσχομαι ότι εάν το ετοιμάσετε όπως το ετοίμασα εγώ, θα γίνει ένα στιφαδάααακι άλλο να το λέμε και άλλο να το τρώτε!!!
Μαλακό, μυρωδάτο, γευστικό και μαγειρεμένο με τέτοιο τρόπο που να μην γίνει  καθόλου βαρύ!!!




Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι μαλακό (στρογγυλό ή ελιά κατά προτίμηση) τεμαχισμένο
  • 10 κρεμμυδάκια μικρά για στιφάδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουτί ελαφρά συμπηκν.χυμός ντομάτας
  • 1 κρασοπότηρο κόκκινο ξηρό κρασί
  • 3 κουτ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ.γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κουτ.σ. κοφτή ζάχαρη
  • αλάτι-πιπέρι
  • νερό



Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε να βράσει το κρέας σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη με νερό. Τοποθετούμε μια κουτάλα και ισορροπούμε το καπάκι ώστε να μην είναι εντελώς κλειστή και να βγαίνει η ίδια ποσότητα ατμού απ' όλες τις μεριές. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 2 ωρίτσες να μαλακώσει. Εάν χρειαστεί ξαφρίζουμε ανά διαστήματα και εάν κρίνουμε απαραίτητο συμπληρώνουμε λίγο νερό ακόμη και 1 κουτ.γλ. ζάχαρη εάν νομίζουμε ότι παραμένει σκληρό.
  2. Μετά από αυτό το διάστημα κι ενώ θα έχει εξατμιστεί το περισσότερο νερό ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια ολόληρα και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
  3. Περιχύνουμε με τον ντοματοχυμό, το κρασί, το λάδι, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο, το ξύλο κανέλας, το γαρύφαλλο και συμπληρώνουμε με 2/3 ποτηριού νερό. Ανακατεύουμε απαλά.
  4. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε σιγανή φωτιά με ανοιχτό καπάκι μέχρι να δέσει η σάλτσα και να εμποτιστεί το κρέας.
  5. Μόλις χυλώσει και η σάλτσα αποσύρουμε το ξύλο κανέλας και σερβίρουμε ζεστό με ολόκληρα τα κρεμμυδάκια παρέα με πατάτες τηγανιτές, πουρέ ή μακαρόνια!!!!



Λιώμα γίνεται σας το υπόσχομαι!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας