Πατατοκεφτέδες ! ! !

Το αγαπημένο μεζεδάκι της μαμάς μου!!!






Υλικά:

  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι αλεσμένο στο μούλτι
  • 4-5 κλαδάκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2/3 φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλιτζ.τριμμένη φρυγανιά
  • λίγος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 αυγό
  • αλάτι-πιπέρι
  • αλεύρι για το τηγάνισμα



Εκτέλεση:

  1. Στραγγίζουμε καλά τις πατάτες που πρέπει να έχουν μαλακώσει απ' το βράσιμο και τις ξεφλουδίζουμε προσεχτικά. Τις λιώνουμε με ένα πιρούνι ή το ειδικό εργαλείο του πουρέ.
  2. Προσθέτουμε το αυγό, το τυρί, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και τα 2/3 της ποσότητας της φρυγανιάς και ζυμώνουμε καλά να ενσωματωθούν.
  3. Σε 2 ξεχωριστά πιάτα βάζουμε στο ένα αλεύρι και στο άλλο την υπόλοιπη φρυγανιά. Ζυμώνουμε μπαλίτσες και τις περνάμε από τις 2 σκόνες.
  4. Παίρνουμε μια βαθιά κατσαρολίτσα ή τηγάνι, ρίχνουμε μπόλικο λάδι για τηγάνισμα να κάψει και ρίχνουμε λίγους λίγους τους κεφτέδες να ροδίσουν καλά και τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί (έτσι όπως τηγανίζονται γρήγορα μπορούν κι εύκολα να καούν γι' αυτό δεν τους αφήνουμε λεπτό απ΄τα μάτια μας!).
  5. Τους σερβίρουμε και κρύους και ζεστούς μαζί με μαύρο ψωμάκι και σαλάτα!!!
Σημ.:Για καλύτερα αποτελέσματα και για να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες να διαλυθούν στο τηγάνισμα, αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο από την προηγούμενη ημέρα ή έστω 4-5 ώρες πρωτού τους ετοιμάσουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις