Γίνετε μέλος του blog μας

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

Ζυμαρικά τουρλού πικάντικα ! ! !



Υλικά:

  • 1/2 φλιτζ.πέννες
  • 1/2 φλιτζ.χυλοπίτες (χωρίς αυγά)
  • 1/2 φλιτζ.βίδες



Για τη σάλτσα:

  • 2 ώριμες ντομάτες 
  • 1 μικρή κόκκινη πικάντικη πιπερίτσα
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 κοφτή κουτ.σ.πελτές ντομάτας
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 πρέζα κανέλα
  • αλάτι-πιπέρι
  • σκληρό τυρί τριμμένο
  • βούτυρο
  • ελαιόλαδο
  • λίγο νερό



Εκτέλεση:

  1. Αλέθουμε τις ντομάτες μαζί με την πιπερίτσα.
  2. Σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο να γίνουν γυαλιστερά. Προσθέτουμε τον πολτό, το κρασί, τη ζάχαρη, τον πελτέ και λίγο νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά.
  3. Πριν ακόμη δέσει καλά η σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να ολοκληρωθεί το βράσιμο.
  4. Βράζουμε όλα μαζί τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό (επέλεξα αυτά τα 3 είδη ζυμαρικών καθώς χρειάζονται τον ίδιο χρόνο βρασμού), σουρώνουμε, ξεβγάζουμε με κρύο νερό και βουτυρώνουμε.
  5. Σερβίρουμε με την πικάντικη σάλτσα και το τυρί! ! !








2 σχόλια:

  1. Πολλές φορές φτιάχνω και εγώ ζυμαρικά τουρλου. Μαζευω όλα τα μισά σακουλάκια που μου έχουν ξεμείνει και καλύπτω το φαγητό μιας μέρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας