Γίνετε μέλος του blog μας

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

Μοσχαράκι ψητό κατσαρόλας! ! !





Υλικά:
  • 1 κιλό μοσχάρι τεμαχισμένο (ελιά, ποντίκι ή άλλο μαλακό μέρος)
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
  • 1 φλιτζ.ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 1 κύβος γεύσης κρέατος/λαχανικών (εάν έχετε σπιτικό ζωμό χρειάζεστε 1 φλιτζ.)
  • 1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φρεσκοτριμμένο μείγμα μπαχαρικών για κρεατικά (εάν έχετε)



Εκτέλεση:

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρέας απ'όλες τις πλευρές του μέχρι να αρχίζει να κάνει κρούστα.Αλατοπιπερώνουμε.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συμπληρώνουμε με νερό που να καλύπτει το κρέας.
  3. Μισοκλείνουμε με το καπάκι της κατσαρόλας βάζοντας μια ξύλινη κουτάλα από κάτω ώστε τα πλαϊνά ανοίγματα που θα βγαίνει ο ατμός να είναι ίσα.
  4. Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε το κρέας να βράσει μέσα στο νερό και να μαλακώσει (χρειάζεται τουλάχιστον 2 ώρες), ανακατεύοντας που και που και αφαιρώντας όσο γίνεται τους αφρούς.
  5. Μετά από αυτό ο διάστημα, και αφού το νερό θα έχει λιγοστέψει ελέγχουμε κατά πόσο μαλάκωσε το κρεατάκι μας. Στην περίπτωση που παραμένει σκληρό ανακατεύουμε 1 κοφτό κουτ. γλ.ζάχαρη.
  6. Έπειτα περιχύνουμε το λεμόνι και το κρασί, προσθέτουμε τα καρυκεύματα και τον κύβο και με ανοιχτή πλέον κατσαρόλα αφήνουμε να δέσει και να μελωσει η σάλτσα του!!!
  7. Εάν νιώθουμε ότι στεγνώνει επικίνδυνα απλώς συμπληρώνουμε 1 κρασοπότηρο νερό.
  8. Σερβίρουμε ζεστό παρέα με πατάτες τηγανιτές, πιλάφι ή πουρέ!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας