Γίνετε μέλος του blog μας

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Χυλοπίτες με αρωματική πορτοκαλί σάλτσα ! ! !

...Πως λέμε "Αυτός έφαγε χυλόπιτα"; Ε, αυτή τη φορά έφαγε πολλές και το καταευχαριστήθηκε κιόλας!!!!








Υλικά για 3-4 μερίδες:
  • 2 φλιτζ.τσ. χυλοπίτες (με αυγά ή χωρίς)
  • 1 μεγάλη κόκκινη ντομάτα περασμένη στον τρίφτη
  • 1 μικρή πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 μεσαίο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κουτί ντοματοχυμός βιολογικής καλλιέργειας
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί ημίγλυκο
  • μείγμα φρεσκοτριμμένων μπαχαρικών (κόλιαντρο, δενδρολίβανο, θυμάρι κλπ.)
  • 1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 2 κοφτά κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ.τσ. φέτα θρυμματισμένη
  • αλάτι
  • νερό
  • τριμμένη γραβιέρα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα. 
  2. Προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα και την πιπεριά να μαραθούν ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να εξατμιστούν τα περιττά υγρά.
  3. Περιχύνουμε τον ντοματοχυμό, πασπαλίζουμε όλα τα καρυκεύματα και συμπληρώνουμε με 1 ποτήρι νερό.
  4. Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα σε χαμηλή φωτιά. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε και τη φέτα κι ανακατεύουμε ώστε να λιώσει τελείως.
  5. Ετοιμάζουμε τις χυλοπίτες ακολουθώντας τις απαραίτητες οδηγίες, σουρώνουμε και βουτυρώνουμε.
  6. Σερβίρουμε με τη σάλτσα και το τριμμένο τυρί.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας