Γίνετε μέλος του blog μας

Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

Τρουμπετίνα με λευκή πικάντικη σάλτσα ! ! !

Υλικά:


  • 1πακέτο ζυμαρικά "τρουμπετίνα" (υπάρχουν σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
  • 2 κουτάκια κρέμα γάλακτος light
  • 1/2 ποτήρι γάλα φρέσκο
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 γεμάτη κουτ.σ. ροκφόρ θρυμματισμένο
  • 1/2 νεροπότηρο τριμμένο κίτρινο τυρί
  • 2 κουτ.γλ. τριμμένη γραβιέρα πικάντικη
  • 1 κουτ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι




Εκτέλεση:


  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το το μπέικον να τσιγαριστεί μόνο του μέσα στο λίπος του. Έπειτα ρίχνουμε και την πιπεριά να μαραθεί ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε τις κρέμες και το γάλα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση σε μέτρια φωτιά.
  3. Ανακατεύουμε μαζί το βούτυρο και το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το τάραγμα  καθώς θα μαγειρεύεται η σάλτσα για να μην κολλήσει.
  4. Μόλις αρχίζει να δένει ρίχνουμε το ροκφόρ, το κίτρινο τυρί και τη γραβιέρα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  5. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, σουρώνουμε βουτυρώνουμε ελαφρά και σερβίρουμε με τη σάλτσα και λίγο επιπλέον τριμμένο τυρί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας