Γίνετε μέλος του blog μας

Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012

Τρουφάκια! ! !





Υλικά για περίπου 40 τρουφάκια:
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 3 κουτ.σ. κακάο άγλυκο σε σκόνη
  • 2 κουτ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι ουίσκι/κονιάκ( λιγότερο/περισσότερο κατά βούληση)
  • 1 κουτ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κάψουλα βανίλια (προαιρετικά)
  • 7-8 μπισκότα πτι-μπερ σπασμένα σε πολύ μικρά κομματάκια
Για το γαρνίρισμα:
  • χρωματιστή τρούφα/τρούφα σοκολάτας
  • τριμμένα μπισκότα πτι-μπερ
  • τριμμένοι ξηροί καρποί
  • δημητριακά 
  • κακάο γλυκό σε σκόνη
  • άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
  1. Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει και έπειτα μαζί με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα.
  2. Προσθέτουμε το κακάο, τη βανίλια, το ξύσμα και το ποτό και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει σοκολατένια η κρέμα. 
  3. Τέλος ρίχνουμε και τα μπισκότα ανακατεύοντας απαλά.
  4. Βάζουμε το σκεύος με το μείγμα για 15΄ λεπτά στην κατάψυξη να σταθεί.
  5. Βγάζουμε, πλάθουμε μπαλάκια και τα κυλάμε στις γαρνιτούρες.
  6. Τοποθετούμε σε χάρτινα φορμάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν και να σταθούν καλά.
Σημ.:Τώρα το χειμώνα, μπορούν να διατηρηθούν και σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές μέρες ενώ το καλοκαίρι χρειάζονται οπωσδήποτε συντήρηση στο ψυγείο..Γενικά είναι γλυκάκια που δεν χαλάνε εύκολα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας